Υγεία

Όποιος θέλει να μείνει αδύνατος καλύτερα να πληρώνει με κάρτα

  • 20 Οκτωβρίου 2010, 11:02

Η καθιερωμένη επίσκεψη στο σουπερμάρκετ μπορεί να αποτελέσει τον μεγαλύτερο πειρασμό για κάποιον που είναι σε δίαιτα, αφού όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια μπορούν να δελεάσουν τον κάθε... στερημένο!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, όποιος θέλει να μείνει αδύνατος καλύτερα να πληρώνει με κάρτα και όχι με μετρητά.

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι καταναλωτές που βρίσκονται σε δίαιτα, όταν πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ "ανοίγει" η όρεξη τους από τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια με ιδιαίτερη τάση να αγοράζουν όλα τα περιττά, ανθυγιεινά και παχυντικά τρόφιμα. Ωστόσο, όποιος πληρώνει με κάρτα, λένε οι ειδικοί, αποφεύγει να αγοράσει αυτά τα προϊόντα και να πάρει τελικά κιλά.

Οι μελετητές του «Journal of Consumer Research» σημειώνουν: «Το γεγονός ότι ο τρόπος πληρωμής μπορεί να ελέγξει τον παρορμητισμό στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων, είναι πολύ σημαντικό εύρημα. Η παχυσαρκία που τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας στην πρόκληση που δέχονται οι καταναλωτές».

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, ενδέχεται να υπάρχει σύνδεση της παχυσαρκίας στον Δυτικό κόσμο με την αλλαγή στον τρόπο πληρωμής. Στη Βρετανία το 1/4 των ενηλίκων αντιμετώπιζε προβλήματα παχυσαρκίας το 2008, ενώ το 32% των γυναικών και 42% των ανδρών ήταν υπέρβαροι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron