ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ | Κύπρος | Επίθεση Έρογλου σε Χριστόφια

Επίθεση Έρογλου σε Χριστόφια

Για στρεβλές προσεγγίσεις έκανε λόγο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, όσον αφορά την ομιλία του Κύπριου προέδρου Δ. Χριστόφια στο εορτασμό των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Με αυτές τις στρεβλές προσεγγίσεις είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται να φτάσουμε πουθενά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Έρογλου ο οποίος κατηγόρησε τον Κύπριο πρόεδρο πως προσπαθεί να ρίξει το βάρος στην τουρκοκυπριακή πλευρά οι συζητήσεις για το Κυπριακό δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελε.

Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων ο κ. Χριστόφιας είπε: «πρέπει να πάψει να καλεί ως συνομιλητή του την Τουρκία γιατί αυτό προκαλεί αντιδράσεις ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συνομιλητής είναι ο ίδιος και κατ' επέκταση η τουρκοκυπριακή πλευρά. Αυτή την άποψη στηρίζει και η Τουρκία».

Από την πλευρά του ο κ. Έρογλου δήλωσε πως υπάρχουν αρκετά σημεία της ομιλίας να σχολιάσει ωστόσο δε θα το κάνει για να μη χειροτερέψει την κατάσταση σε μια περίοδο συνομιλιών.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως ο Κύπριος πρόεδρος «επανέλαβε τη θέση ότι βλέπει το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και αυτό είναι μια αρνητική στάση που απορρίπτει τις αναγκαίες παρεκκλίσεις για μια δυνατή συναίνεση που να εγγυάται την ασφάλειά μας».

Τέλος, για συνέχιση της εποικοδομητικής στάσης και καλών προθέσεων στις συνομιλίες έκανε λόγο ο κ. Έρογλου τονίζοντας πως περιμένει να κάνει το ίδιο και ο κ. Χριστόφιας.

Ακολουθήστε το hbnews.gr