Αρχική | Οικονομία | Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

O υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας και επιστροφής στη δραχμή, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Ο υπουργός παρατήρησε ότι η αποφυγή της χρεοκοπίας της  χώρας οφείλεται στο  μηχανισμό στήριξης, και τόνισε ότι εφόσον υλοποιηθούν όσα περιγράφονται στο μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα.

Υπογράμμισε ακόμη την απαραίτητη αλλά και προωθούμενη μείωση των ΔΟΥ τους επόμενους μήνες, παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχει κάποια ανησυχία για το αν θα επιτευχθεί ο στόχος των δαπανών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο στόχος  είναι και στόχος εσόδων.

Ως προς την  κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως η μολονότι η τρόικα ζήτησε την κατάργησή τους, η κυβέρνηση την απέτρεψε, θεώρησε εντούτοις λογική μια συγκράτηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα τα επόμενα χρόνια, εφόσον η χώρα είναι σε ύφεση.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr