Αρχική | Οικονομία | Από σήμερα επί τόπου τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

Από σήμερα επί τόπου τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Από σήμερα επί τόπου τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ενεργοποιούνται από σήμερα επί τόπου πρόστιμα από το ΣΔΟΕ και ποινές φυλάκισης δύο μηνών για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις και δίνεται ευκαιρία ενός ακόμα μήνα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να τις ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους.

Ετσι από σήμερα, όσοι επιτηδευματίες πιαστούν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, θα «εισπράττουν» απευθείας και το πρόστιμο και αν ο φορολογούμενος αρνηθεί να παραλάβει τις πράξεις επιβολής του, τότε θα γίνεται θυροκόλληση στο κατάστημα.

Οι παραβάσεις για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί άμεσα έκθεση ελέγχου και απόφαση επιβολής προστίμου αφορούν κατά κύριο λόγο μη επίδειξη των πρόσθετων βιβλίων, μη καταχώρηση στα πρόσθετα βιβλία, μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, μη έκδοση τιμολογίου ή δελτίου αποστολής ή δελτίου ποσοτικής παραλαβής, μη έκδοση φορτωτικής ή δελτίου κίνησης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις για να υπάρξει διοικητική επίλυση της διαφοράς θα πρέπει να καταβληθεί το 50% του επιβαλλόμενου προστίμου ενώ αν ο φορολογούμενος επιθυμεί να προσφύγει στα δικαστήρια θα πρέπει να καταβάλλει το 25% του οφειλόμενου προστίμου και όχι το 10% που ίσχυε έως τις 23 Απριλίου.

Από σήμερα άλλωστε, η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση παραστατικών στοιχείων πώλησης ή διακίνησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών συνιστά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο μηνών.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr