Αρχική | Πολιτική | Παπανδρέου: “Καταδικαστέα και απαράδεκτα όσα έγιναν”

Παπανδρέου: “Καταδικαστέα και απαράδεκτα όσα έγιναν”

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπανδρέου: “Καταδικαστέα και απαράδεκτα όσα έγιναν”

Οξεία ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη σημερινή δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού σε βάρος ακτιβιστών που πήγαιναν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Παρόλα αυτά, η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 9.15 το βράδυ, πριν 10 λεπτά δηλαδή, και πολλοί κάνουν λόγο για “ανεξήγητη” καθυστέρηση.

Σε κάθε περίιπτωση, η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
“Τα σημερινά τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν τη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ κατά στολίσκου πλοίων ακτιβιστών με κατεύθυνση τη Γάζα, είναι καταδικαστέα και απαράδεκτα.

Η βία που ασκήθηκε κατά τη σημερινή επιχείρηση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά της διεθνούς αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Γάζα, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Είχε τραγικά αποτελέσματα που μας προκαλούν βαθύτατη θλίψη. Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ευτυχώς, μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών δεν υπάρχουν Έλληνες. Αναμένουμε από το Ισραήλ να εξασφαλίσει τον άμεσο επαναπατρισμό τους.
Η ασφάλεια του Ισραήλ και όλης της περιοχής, όπως και η αναζήτηση λύσης στα προβλήματα της περιοχής, εξυπηρετείται μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων και της συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας”.

Πάντως, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα πυρετώδεις τηλεφωνικές επικοινωνίες για τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε με τους:
Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια
Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan
Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmoud Abbas
Υπουργό Εξωτερικών Ισραήλ, Avigdor Liberman
Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Amr Moussa








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr