Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Σαμαράς: Η άμυνα απαιτεί συναίνεση

Σαμαράς: Η άμυνα απαιτεί συναίνεση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 Για θέματα που αφορούν στην κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική πολιτική της χώρας, ενημέρωσαν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις τους κατέστησαν σαφές ότι η οικονομική δυσπραγία δεν επηρεάζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας, για την οποία απαιτείται η μέγιστη εθνική συναίνεση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι προηγείται η διαμόρφωση του γενικού συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, θα ακολουθήσει από το Υπουργείο Οικονομικών το νομικό πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και στη συνέχεια θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για το ένστολο προσωπικό.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι θα ενημέρωνε τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα για την απόφασή του να διακοπεί η εν εξελίξει ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010", στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις των αεροποριών των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα θλιβερά γεγονότα, όπως είπε. Η συνάντηση διήρκεσε δυόμισι ώρες και συμμετείχαν σε αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr