Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Γκρουέφσκι:«Ο λαός αποφασίζει όνομα και ταυτότητα»

Γκρουέφσκι:«Ο λαός αποφασίζει όνομα και ταυτότητα»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τη γραμμή της αδιαλλαξίας, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ακολουθεί για μια ακόμα φορά, ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε  ότι «δεν υπάρχει απειλή, η οποία μπορεί να μας αναγκάσει να βλάψουμε τα κρατικά και εθνικά μας συμφέροντα» και ότι «ο λαός είναι κυρίαρχος και αυτός αποφασίζει για το όνομα και την ταυτότητά του».

Ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι  η κυβέρνησή του ενδιαφέρεται για την εξεύρεση λύσης, στο ζήτημα της ονομασίας και στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προσθέτοντας ότι «το μπλοκάρισμα από τη μεριά της Ελλάδας για την ένταξη της Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιστορικές αδικίες, που συνέβησαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

 Ανέφερε, ακόμη, ότι η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα, είναι πιο ανοιχτή για συναντήσεις από την προηγούμενη, όμως η ουσία παραμένει η ίδια.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα, παρατηρούμε μόνο τυπικές αλλαγές. Η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι πιο ανοιχτή για συναντήσεις και συνομιλίες από την προηγούμενη, όμως όχι και για την ουσία που σχετίζεται με τις απαιτήσεις προς τη Μακεδονία. Έως ότου η διεθνής κοινότητα βρει το θάρρος, να υποδείξει στην Ελλάδα ότι ακολουθεί παράλογη πολιτική, οι ελπίδες μας για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, δεν μπορούν να είναι μεγάλες» υποστήριξε.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr