Αρχική | Αγορά Εργασίας | Οι νέες1.320 προσλήψεις σε φορείς του δημόσιου τομέα

Οι νέες1.320 προσλήψεις σε φορείς του δημόσιου τομέα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι νέες1.320 προσλήψεις σε φορείς του δημόσιου τομέα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πρόσληψης στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, αλλά και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία της χώρας για 1.320 άτομα, προκειμένου να καλυφθούν οι εποχικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Οι σχετικές προκηρύξεις των φορέων έχουν αναρτηθεί στις υπηρεσίες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται σε αυτές προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή θα υποβάλλονται αυτοπροσώπως στους φορείς που έχουν εκδώσει τις προκηρύξεις.

Με 8μηνες συμβάσεις 826 στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία
Σ την πρόσληψη 826 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ηλεκτρολογικού προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τις 7 Ιουνίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, επισυνάπτοντας σειρά από δικαιολογητικά.
Η πλειονότητα των θέσεων αφορά την κατηγορία ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη του δήμου θα προσληφθούν για τις θέσεις αυτές 590 άτομα, 70 θέσεις αφορούν την κατηγορία ΔΕ Οδηγών Τρικύκλων, 105 θέσεις την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων και Φορτηγών Οχημάτων Καθαριότητας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, 20 θέσεις την ειδικότητα Οδηγών Ρυμουλκών Οχημάτων Καθαριότητας, ενώ επίσης περιλαμβάνονται θέσεις ΔΕ Χειριστών Σαρώθρων και Φορτωτών, ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοκινήτων, ΔΕ Τεχνιτών Ελαστικών, ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητών, ΔΕ Οξυγονοκολλητών, ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Δικύκλων, ΔΕ Τεχνιτών Αμαξωμάτων, ΔΕ Τεχνιτών Βαφής Αυτοκινήτων, ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναεριτών, ΔΕ Χειριστών Ανυψωτικών Καλαθοφόρων Μηχανημάτων και ΔΕ Οδηγών Φορτηγών Οχημάτων της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού.
Οι προσληφθέντες θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών, ενώ για όλες τις θέσεις οι υποψήφιοι θα καταταχθούν στους πίνακες με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας.
Τίτλοι σπουδών
Για τις θέσεις ΔΕ Οδηγών Τρικύκλων, ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων και Φορτηγών Οχημάτων Καθαριότητας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, ΔΕ Οδηγών Ρυμουλκών Οχημάτων Καθαριότητας και ΔΕ Οδηγών Φορτηγών Οχημάτων της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν:
Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων:
α) τεχνικού αυτοκινήτων οχημάτων ή β) εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων ή Πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτων ή απολυτήριο τίτλο Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλαδή - Τεχνικού Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ΙΕΚ ή - Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου ή - Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή - Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή - Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτων Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν 1346/83 Τεχνικού Μηχανοτρονικής ΙΕΚ ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει ανάλογα με την ειδικότητα να κατέχουν και ισχύουσα άδεια οδήγησης, αλλά και όπου απαιτείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ).
Για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες, πλην των εργατών καθαριότητας όπου δεν απαιτείται κανένας τίτλος σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν:
Ομώνυμο ή αντίστοιχο τίτλο ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου Σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 1346/1983 ή άλλον ισότιμο τίτλο σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος ΙΕΚ ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας ότι η ανωτέρω άδεια άσκησης επαγγέλματος χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρία.
Οπου απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αντίστοιχη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, άδεια οδήγησης αυτοκινήτου επαγγελματική ή ερασιτεχνική ή Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση που οι θέσεις που προκηρύσσονται δεν καλυφθούν από τους υποψηφίους με τα κύρια προσόντα που ορίζονται στην προκήρυξη θα καλυφθούν από επικουρικούς πίνακες που θα συνταχθούν για υποψηφίους που διαθέτουν άλλα προσόντα.
Υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ. 1 και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στον Δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Βενιζέλου 45, Τ.Κ. 546 31, Θεσσαλονίκη, Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου, υπόψη κ. Αικατερίνης Ματλά (τηλ. επικοινωνίας: 2310-375.269). Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μιας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ, ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
Κατ΄ εξαίρεση σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην ανακοίνωση προβλέπονται θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων (κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) που επιδιώκει.

186 ειδικά στελέχη στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων

Φωτογραφία
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τις 186 «ειδικές θέσεις» που προκήρυξε ο Δήμος Αθηναίων για τη στελέχωση των Παιδικών Εξοχών του Δήμου στον Αγιο Ανδρέα Αττικής.
Ειδικότερα, αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να καταθέσουν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου και συγκεκριμένα από τις 19 Ιουνίου έως και τις 27 Αυγούστου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο δημοτικό κατάστημα της Οδού Λιοσίων 22, 2ος όροφος, Τμήμα Πρωτοκόλλου- Διεκπεραίωσης και Αρχείου.
Συγκεκριμένα, ο δήμος προκήρυξε μία θέση αρχηγού κατασκήνωσης, 3 θέσεις βοηθού αρχηγού κατασκήνωσης, 4 θέσεις υπαρχηγών κατασκήνωσης, 30 θέσεις κοινοταρχών κατασκήνωσης και 148 θέσεις για ομαδάρχισσες.
Προσόντα
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν σωματική και ψυχική υγεία που να αποδεικνύεται από σχετικό πιστοποιητικό υγείας. Η επιλογή των στελεχών αυτών θα διενεργηθεί από επιτροπή αξιολόγησης του Δήμου Αθηναίων. Για τις θέσεις των κοινοταρχών/ κοινοταρχισσών κατασκήνωσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 30 ετών, ενώ για τις θέσεις των ομαδαρχισσών οι υποψήφιες θα πρέπει να είναι ηλικίας από 16 έως 22 ετών.
Τις θέσεις του αρχηγού, βοηθού αρχηγού και υπαρχηγού κατασκήνωσης μπορούν να διεκδικήσουν οι εν ενεργεία ή μη εκπαιδευτικοί, καθώς και πτυχιούχοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής ή πτυχιούχοι ΤΕΙ.
Για τις θέσεις των κοινοταρχών/ κοινοταρχισσών κατασκήνωσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων ιδρυμάτων της αλλοδαπής ή πτυχιούχοι ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων ιδρυμάτων της αλλοδαπής ή απόφοιτοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
Για τις θέσεις των ομαδαρχισσών οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να έχουν απολυτήριο τουλάχιστον Γ΄ Γυμνασίου.
Σημειώνεται ότι η αποζημίωση για την εθελοντική, κοινωνική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική προσφορά των στελεχών θα καθοριστεί για κάθε κατασκηνωτική περίοδο με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας.
Κατάθεση δικαιολογητικών
Οι ενδιαφερόμενοι εκτός από την αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν σειρά από δικαιολογητικά και συγκεκριμένα:
● Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
● Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους, στο οποίο θα αναγράφεται ο ακριβής βαθμός αυτού (μόνο για τους υποψηφίους των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ).
● Βεβαίωση της οικείας προϊστάμενης αρχής Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης για τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όπου θα αναφέρεται ο χρόνος διορισμού και της πραγματικής υπηρεσίας τους.
● Πιστοποιητικό γέννησης. Οποιοι υποψήφιοι έχουν ανήλικα τέκνα και προκειμένου να συνεκτιμηθεί αυτή η ιδιότητά τους θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
● Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (για ενηλίκους υποψηφίους) ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα: α) ότι δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος καθ΄ υποτροπή, συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, β) ότι δεν είναι υπόδικοι και δεν έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε, γ) ότι δεν έχουν, λόγω καταδίκης, στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσον χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή ότι δεν τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.
● Βεβαίωση προηγούμενης απασχόλησης σε κατασκηνώσεις δημόσιου, ιδιωτικού ή μη κερδοσκοπικού φορέα (μόνο για υποψηφίους θέσεων αρχηγού, βοηθού αρχηγού και υπαρχηγού).
● Υποβολή ολοκληρωμένου προγράμματος απασχόλησης των παιδιών (μόνο για υποψηφίους θέσεων αρχηγού, βοηθού αρχηγού και υπαρχηγού).
Σημειώνεται πως ενδεχόμενη προϋπηρεσία σε κατασκηνώσεις θα συνεκτιμηθεί.
Η επιλογή των ενδιαφερομένων θα διενεργηθεί κατόπιν της υποβολής των αιτήσεων και ύστερα από συνέντευξη που θα παραχωρήσουν ενώπιον της επιτροπής αξιολόγησης βάσει των στοιχείων των δικαιολογητικών που θα καταθέσουν και της εν γένει παρουσίας τους.

308 στα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Φωτογραφία

«Τρέχουν» οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για 308 θέσεις εποχικών υπαλλήλων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία της χώρας. Σύμφωνα με τις προκηρύξεις που έχουν εκδώσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία οι προσληφθέντες θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, ενώ οι ειδικότητες που θα προσλάβουν είναι: ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Οδηγών και ΥΕ Διαμετακομιστών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων, ενώ σε αυτές θα υποβάλλουν αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς τις αιτήσεις τους, αφού συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
Επίσης δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).
Για τις θέσεις ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν:
- Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα ή πτυχίο Α΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή - Απολυτήριο τίτλο: Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου κλάδων: Διοικητικών Υπηρεσιών- Γραμματέων ή Οικονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων: Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ή Υπαλλήλων Επιχειρήσεων Μεταφορών ή Υπαλλήλων Λογιστηρίου ή Υπαλλήλων Διοίκησης ή Εμπορικών Επιχειρήσεων ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσ&e








Αεροπορικές Εταιρείες | Ακίνητη Περιουσία | Ασφαλιστικές Εταιρείες | Βιομηχανία Τροφίμων | Διαδίκτυο | Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά | Είδη Προσωπικής Φροντίδας | Ελεγκτικές & Λογιστικές Εταιρείες | Εμπορικά Οχήματα & Φορτηγά | Εμπορικές Εκθέσεις | Εμπόριο | Ενοικιάσεις Μεταφορικών Μέσων | Εξοπλισμός & Εφαρμογές Τηλεπικοινωνιών | Έπιπλα | Επιχειρηματική Δραστηριότητα στα Βαλκάνια | Εταιρείες επενδύσεων | Ηλεκτρονικό εμπόριο | Ιατρικές Υπηρεσίες | Ιδιωτική Εκπαίδευση | Κατασκευές | Μεσίτες Ασφαλίσεων | Μεταφορές | Μη Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά | Ξενοδοχεία | Οικοδομικά Υλικά & Εξαρτήματα | Οργάνωση Εκθέσεων & Συνεδρίων | Οχήματα & Ανταλλακτικά | Παιχνίδια | Ρουχισμός, Υποδήματα & Αξεσουάρ | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών | Ταξίδια & Τουρισμός | Τεχνολογία | Τράπεζες | Τύπος | Τυχερά Παιχνίδια | Υπηρεσίες Αναψυχής | Υπηρεσίες Μεταφορών | Υπηρεσίες Παράδοσης & Διανομής | Φαρμακοβιομηχανίες & Βιοτεχνολογία | Χρηματιστηριακές εταιρείες | Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων | Leasing | Franchise | Κύπρος |


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
Οδηγός Επιχειρήσεων

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr