Αρχική | Πολιτική | Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για Σημίτη και Siemens

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για Σημίτη και Siemens

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου  για Σημίτη και Siemens

«Αρμοδιότητα για κλήση μαρτύρων έχουν οι εξεταστικές επιτροπές» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με το αίτημα της ΝΔ να κληθεί στην επιτροπή για τη Siemens ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Σε κανέναν δεν διαφεύγει ότι η ΝΔ λίγο αργά ενδιαφέρθηκε για τη διαφάνεια, όταν εκείνη ήταν που συντόνισε και κάλυψε το Βατοπέδι, αποχωρώντας ως κυβερνητική πλειοψηφία τρεις φορές από το Κοινοβούλιο» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «η ΝΔ, προσπαθώντας να δείξει ενδιαφέρον για τη διαφάνεια, διέγραψε τον κ. Αρ. Παυλίδη επτά μήνες μετά τις εκλογές, αφού πρώτα φρόντισε, κλείνοντας τη Βουλή, να παραγράψει όλα τα σκάνδαλα των υπουργών της».

«Εμείς, την επομένη των εκλογών, μιλήσαμε για διαφάνεια, εμείς προτείναμε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών, ακόμα και εκεί που υπήρχαν υπόνοιες για παλαιότερα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής και προσέθεσε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ατιμωρησία και συγκάλυψη της διαφθοράς.

«Το ποιος έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαφάνεια, ο λαός το γνωρίζει» είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής έκανε τις δηλώσεις αυτές στο χώρο της 19ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Θράκης στην Κομοτηνή, την οποία νωρίτερα είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός επισκέπτεται για πρώτη φορά αυτή την έκθεση, η οποία ξεκίνησε από περιφερειακή, έγινε, όμως, πανελλήνια και φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε διαβαλκανική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει εγκαινιάσει αυτό το μοντέλο περιοδειών, σε εμπορικές και βιομηχανικές εκθέσεις, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιφέρεια, ενδιαφέρον το οποίο υλοποιείται εξάλλου και με την αποκέντρωση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και θα διευρύνει αυτή τη μορφή επισκέψεων ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τους περιφερειακούς φορείς.

Ερωτηθείς για την εγγύηση του Δημοσίου στη χρηματοδότηση των εργοστασίων του ομίλου Λαναρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε τη ΝΔ για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου ομίλου χωρίς κανένα σχέδιο και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχει υποβληθεί στον όμιλο επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις μονάδες του.

Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι σύντομα θα εξαγγελθεί η οικοδόμηση του νέου νοσοκομείου της Κομοτηνής, επέκρινε τον πρώην υπουργό Υγείας, Δ. Αβραμόπουλο, για τις εξαγγελίες τους ως υπουργός για ένα ανύπαρκτο έργο, και είπε ότι το νοσοκομείο δεν θα παραπεμφθεί στις «ελληνικές καλένδες», αλλά θα οικοδομηθεί γρήγορα και θα είναι αντάξιο της πρωτεύουσας μιας ευρωπαϊκής περιφέρειας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr