Αρχική | Οικονομία | Πανελλαδικές 2010: Εκτιμήσεις για τα Λατινικά Χημεία Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξης

Πανελλαδικές 2010: Εκτιμήσεις για τα Λατινικά Χημεία Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πανελλαδικές 2010: Εκτιμήσεις για τα Λατινικά Χημεία Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξης

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο μάθημα των Λατινικών Θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία Θετικής κατεύθυνσης, στην Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής κατεύθυνσης του κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής, ενώ οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής κατεύθυνσης του κύκλου Πληροφορικής και Υπηρεσιών διαγωνίστηκαν στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, διεκδικώντας μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Τα θέματα κρίθηκαν αρκετά απαιτητικά και σήμερα από καθηγητές των φροντιστηρίων "Στόχος", ενώ δεν ήταν λίγοι οι μαθητές που είχαν επενδύσει στη σημερινή εξέταση, προκειμένου να αυξήσουν το μέσο όρο τους και να συγκεντρώσουν τα επιθυμητά μόρια για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όσον αφορά το μάθημα των Λατινικών, αν και τα ζητούμενα ήταν πολλά, οι υποψήφιοι έκαναν λόγο για βατά θέματα και ποντάρουν σε βαθμολογίες άνω του 16 και 17. Αντίθετα, πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι ήταν φέτος τα θέματα στα μαθήματα της Χημείας και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, ενώ στο μάθημα της Ηλεκτρολογίας ζητήθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις για τα τελευταία θέματα, με αποτέλεσμα να αλλάξει η διατύπωση του εν λόγω ερωτήματος.

Οι περίπου 93.000 υποψήφιοι κάθισαν στα θρανία των εξεταστικών κέντρων από τις 8.00 το πρωί, ενώ η 3ωρη διαδικασία διεξήχθη κανονικά.

Αύριο Σάββατο, οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Στο μεταξύ, τέλος στην αγωνία χιλιάδων αποφοίτων ΤΕΕ μπαίνει σήμερα, καθώς σε λίγες ώρες αναρτώνται  στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr) οι βαθμολογίες όσων διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο- Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Μέχρι στιγμής, ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας στα περισσότερα μαθήματα "κλειδώνει" ανοδικά τις βάσεις εισαγωγής στις σχολές της χώρας, ενώ αναμένεται ακόμα και με μέσο όρο μικρότερο του 10, οι υποψήφιοι να εισάγονται σε ΑΕΙ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr