Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Μέχρι Δευτέρα υποβολή παλιών δηλώσεων

Μέχρι Δευτέρα υποβολή παλιών δηλώσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τελευταία ημέρα η Δευτέρα (31-5) για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος, ΦΠΑ και άλλων φόρων προηγούμενων ετών ή όσων έληξαν μέχρι 30 Απριλίου 2010.

Με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στη σχετική προθεσμία της ευνοϊκής ρύθμισης και δίνονται ορισμένες τελευταίες διευκρινίσεις, όπως:

1. Η ευνοϊκή ρύθμιση αφορά και περιπτώσεις υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ (μεταξύ αυτών και εκείνων των αγροτών) για τις οποίες οι προθεσμίες έληξαν μέχρι 30.4.2010. Διευκρινίζεται δε ότι πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου.

2. Στη ρύθμιση υπάγονται οι προσωρινές και οριστικές δηλώσεις απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, των οποίων η προθεσμία έληξε μέχρι 23.4.2010, μεταξύ αυτών και οι προσωρινές δηλώσεις του πρώτου διμήνου του 2010 και η οριστική δήλωση του 2010.

3. Δεν εντάσσονται αρχικές, αλλά συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, με τις οποίες μειώνεται ή μηδενίζεται η αρχική ζημιά ή όταν αυτή μετατρέπεται σε κέρδη. Και βέβαια δεν υπάγονται δηλώσεις εισοδήματος με τις οποίες δηλώνεται ζημιά επιπλέον της αρχικής.

4. Δεν εντάσσονται περιπτώσεις δηλώσεων για τις οποίες έχει εκδοθεί συμπληρωματικό φύλλο ελέγχου ή πράξη, εκτός κι αν αυτά είναι σε συνέχεια εκδοθέντων μερικών φύλλων ελέγχου ή πράξεων.

5. Αν έχει διενεργηθεί προσωρινός έλεγχος και έχουν εκδοθεί προσωρινά φύλλα ελέγχου ή πράξεις, τότε μπορεί να γίνει ρύθμιση για φορολογικά αντικείμενα για τα οποία δεν έχει γίνει έλεγχος.

6. Εντάσσονται και δηλώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις και έχουν ακυρωθεί από Διοικητικά Δικαστήρια ως νομικά πλημμελείς και οι νέες καταλογιστικές πράξεις δεν καταχωρίστηκαν σε βιβλία μεταγραφής μέχρι 23.4.2010.

7. Δεν εντάσσονται οι υποθέσεις ανεπάρκειας και ανακρίβειας βιβλίων και στοιχείων, μόνο για τις χρήσεις που αφορούν.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr