Αρχική | Επιχειρήσεις | Ευρώπη | Visa: Αύξηση συναλλαγών στην Ευρώπη

Visa: Αύξηση συναλλαγών στην Ευρώπη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κατά 9% αυξήθηκαν οι συναλλαγές των καταναλωτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με την έκθεση της Visa για τις ευρωπαϊκές τάσεις στις συναλλαγές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, η αξία των συναλλαγών με κάρτες Visa (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες) στην Ευρώπη αυξήθηκε στα 230 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 ήταν στα 198 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση αυτή επηρέασε και το αντίστοιχο ποσοστό ανάπτυξης, το οποίο ανήλθε στο 16,4% από 11,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

Λαμβάνοντας παράλληλα υπ' όψιν την αύξηση του αριθμού έκδοσης πιστωτικών καρτών, τα προσαρμοσμένα στοιχεία καταδεικνύουν μια αύξηση της ονομαστικής δαπάνης κατά 9% από έτος σε έτος.

Κατά συνέπεια, οι συναλλαγές με κάρτες Visa αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό συγκριτικά με την περίοδο πριν από την ύφεση, όταν έφτασαν στο υψηλότερο ποσοστό στα τέλη του 2007 με 5,8%.

Παρά το γεγονός ότι ο όγκος των συναλλαγών έχει βελτιωθεί, ο μέσος όρος δεν έχει φτάσει ακόμα τα επίπεδα της περιόδου 2005 έως 2008. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο μέσος όρος των συναλλαγών με κάρτες ανερχόταν στα 51-53 ευρώ, ποσό που μειώθηκε στο 48,8 ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009 και βρίσκεται σήμερα στο 49 ευρώ.

Αυτό σχετίζεται με την περιορισμένη δαπάνη των καταναλωτών και με τις χαμηλότερες τιμές, αλλά και με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τις κάρτες τους για μικρότερες συναλλαγές, εξήγηση που βασίζεται και στη διαρκή αύξηση του μέσου αριθμού των συναλλαγών ανά κάρτα.

Η έκθεση βασίστηκε στην ανάλυση των 399 εκατομμυρίων καρτών Visa Europe (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων) που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Τα αρχικά στοιχεία της Visa για τον Απρίλιο και τον Μάιο δείχνουν ότι οι θετικές τάσεις στις συναλλαγές με κάρτες θα συνεχιστούν και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr