Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | ΝΑΤΟ: Όχι στις περικοπές στρατιωτικών δαπανών λόγω κρίσης

ΝΑΤΟ: Όχι στις περικοπές στρατιωτικών δαπανών λόγω κρίσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η οικονομική ανάπτυξη είναι "εξαρτημένη" από την παγκόσμια ασφάλεια και ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να το λαμβάνουν αυτό υπ' όψιν πριν να προχωρούν σε περικοπές των αμυντικών τους προϋπολογισμών.

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν στην εφημερίδα The Times σημειώνοντας ότι οι πιέσεις που ασκούνται στις κυβερνήσεις να μειώσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους θα τις οδηγήσουν αναμφίβολα σε περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Ο ίδιος πάντως κάλεσε τις χώρες-μέλη του NATO να μην "υποσκάψουν" την ασφάλεια.
"Γνωρίζουμε ότι η αστάθεια και η έλλειψη ασφάλειας δυσχεραίνουν την οικονομική ανάπτυξη. Έτσι, αν κάνουμε πολύ βαθιές περικοπές στους αμυντικούς προϋπολογισμούς, αυτό θα έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη", υποστήριξε ο ΓΓ του NATO.

Ο Ράσμουσεν είπε ότι είναι σημαντικό οι προϋπολογισμοί να διασφαλίζουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι αξιόμαχες και σε θέση να προσαρμόζονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του πολέμου.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr