Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Στρος-Καν: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία η κρίση χρέους στην ΕΕ

Στρος-Καν: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία η κρίση χρέους στην ΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η κρίση χρέους των κρατών στην Ευρώπη συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εκτιμά ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος - Καν.

«Ο βασικός κίνδυνος έχει να κάνει με την επονομαζόμενη κρίση χρέους», ανέφερε ο κ. Στρος - Καν μιλώντας σε εκδήλωση στο Σάο Πάολο. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και οι ρυθμιστικές αλλαγές να μην εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα, ενώ επιδιώκουν την ενίσχυση των οικονομιών τους.

Σημειώνεται πως παρά το πακέτο στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ ύψους 1 τρισ. δολαρίων για χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι ο κίνδυνος έχει περάσει με αποτέλεσμα να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών, αλλά και του ευρώ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr