Αρχική | Οικονομία | Τώρα ανακαλύπτουμε τι υπογράψαμε για το δάνειο

Τώρα ανακαλύπτουμε τι υπογράψαμε για το δάνειο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τώρα ανακαλύπτουμε τι υπογράψαμε για το δάνειο

Καμιά απόκλιση από όσα έχουν συμφωνηθεί και περιέχονται στο μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί η τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, κλιμάκιο της οποίας αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι τα όσα απαιτεί η τρόικα με την επιστολή τελεσίγραφο προς τους υπουργού οικονομικών και εργασίας δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, τον διέψευσε ωστόσο ο εκπρόσωπος του Όλι Ρέν.

Η εφαρμογή του μνημονίου, από την οποία εξαρτάται η έγκριση της δεύτερης δόσης του δανείου, σημαίνει ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό με εφαρμογή από το 2015 αντί για το 2018, όπως όριζε το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το υπουργείο εργασίας.

Σε αυτές περιλαμβάνονται: η καταβολή πλήρους σύνταξης μετά από 40 αντί για 37 χρόνια εργασίας, με μείωση 6% για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης. Επίσης η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία, Μισθωτών, Αγροτών και Ελεύθερων Επαγγελματιών, χωρίς να εξαιρείται κανένα από τα λεγόμενα «ευγενή» ταμεία.

Η διαπραγμάτευση της ηγεσίας του υπουργείου εργασίας με το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να είναι σκληρή, ωστόσο ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «θα τους πείσουμε πως τα μέτρα είναι επαρκή». Ο υπουργός εργασίας τόνισε επίσης ότι την Παρασκευή περιμένει τις αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία και ότι στο επόμενο διάστημα η συζήτηση θα διευκολυνθεί από τα στοιχεία αυτών των μελετών.

Παράλληλα το υπουργείο στην προσπάθεια για τη μείωση των δαπανών στον τομέα του φαρμάκου έκανε έκκληση σε φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακοποιούς για μείωση του κέρδους.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της αρνείται να πάει στο διάλογο και ετοιμάζει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, οι αλλαγές  που ζητούνται στις εργασιακές σχέσεις  στην Ισπανία ,σε συνδυασμό  με την ένταση  μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας,  οδήγησε στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά  χρηματιστήρια με πτώση από 2% έως 4%. Μέσα σε αυτό το κλίμα το ευρώ στα 1,22 δολάρια, ενώ αυξήθηκαν  σημαντικά και τα spreadστην Ιβηρική χερσόνησο.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr