Αρχική | Πολιτική | Ποινικές ευθύνες για τέσσερεις υπουργούς της ΝΔ

Ποινικές ευθύνες για τέσσερεις υπουργούς της ΝΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποινικές ευθύνες για τέσσερεις υπουργούς της ΝΔ

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την έκδοση κοινού πορίσματος για την υπόθεση του Βατοπεδίου μεταξύ  ΠΑΣΟΚ,  ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν οι νομικές λεπτομέρειες και η πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης σε σχέση με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Θα καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες σε Κοντό, Μπασιάκο, Δούκα, Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη και Φωτιάδη, ενώ θα ζητηθεί να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στους Κοντό, Μπασιάκο, Δούκα, Ρουσόπουλο.

Στο μεταξύ, πολιτικές ευθύνες και σε πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή καταλογίζουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι.

Ξεκαθαρίζουν πάντως ότι αναφέρονται στους υπουργούς οι οποίοι ευθύνονται μόνο με την υπογραφή τους, χωρίς πάντως να τους ονοματίζουν. “Τους γνωρίζετε” είπε η κ. Βόζενμπεργκ αναφερόμενη προφανώς στους Πέτρο Δούκα, Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό.

Οι Ελίζα Βόζενμπεργκ, Νίκος Δένδιας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσαν πριν από λίγο κοινή συνέντευξη τύπου στη Βουλή κατηγορώντας ανοιχτά τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και καταλογίζοντάς του ευθύνες για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι τους τελευταίους 7 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα για την επάνοδο των ακινήτων στο Δημόσιο. “Οι ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας αρνούμενος να αποκαλύψει ακόμα αν το κόμμα του θα προτείνει τη παραπομπή του νυν υπουργού Οικονομικών σε προανακριτική επιτροπή.

“Εμείς αναγνωρίζουμε διακομματικές και διαχρονικές ευθύνες ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ξεπεράσει και να αποκρύψει τις ευθύνες του” πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέκριναν τον κ. Παπακωνσταντίνου γιατί απέρριψε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να επιστρέψουν τα επίμαχα ακίνητα στο Δημόσιο.

Τόνισαν επίσης ότι θα δεχτούν παράταση του έργου της εξεταστικής επιτροπής μόνο εφόσον αυτό γίνει για το άνοιγμα λογαριασμών εκτός Ελλάδος εταιρειών. Τέλος χαρακτήρισαν ως αναξιόπιστη μάρτυρα την Σταματίνα Μαντέλη ενώ υπογράμμισαν ότι οι ευθύνες των πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας είναι πολιτικές και όχι ποινικές.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr