Αρχική | Κόσμος | 25η Μαϊου: Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

25η Μαϊου: Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
25η Μαϊου: Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα παιδιά και με κεντρικό σύνθημα «βοηθήστε τα παιδιά να επιστρέψουν σπίτι τους», οκτώ χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον εντοπισμό των παιδιών και να αφυπνίσουν τους πολίτες.

Τα κράτη που συμμετέχουν και τιμούν την ημέρα αυτή, θα απελευθερώσουν μπαλόνια στον ουρανό με φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών από όλο τον κόσμο, με την ελπίδα ότι κάποιος θα τα αναγνωρίσει.

Συμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και κακοποιημένα παιδια, το 2009 καταγράφηκαν 263 αιτήματα για βοήθεια που αφορούσε εξαφάνισεις παιδιών. Το 28% φορούσε σε παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ σε πενήντα περιπτώσεις επρόκειτο για αρπαγή από γονέα.

Οι χώρες που αποτελούν μέλη του Παγκοσμίου δικτύου για τα εξαφανισμένα παιδιά, εκτός από τη χώρα μας είναι, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Βραζιλία,  η Ιρλανδία, η Ρουμανία, η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr