Αρχική | Οικονομία | Ανησυχίες ότι δεν θα δοθεί όλο το δάνειο στην Ελλάδα

Ανησυχίες ότι δεν θα δοθεί όλο το δάνειο στην Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανησυχίες ότι δεν θα δοθεί όλο το δάνειο στην Ελλάδα

Η σκληρή οικονομική και κοινωνική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, με τη σωρεία μέτρων, δεν φαίνεται να πείθουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τη κρίση, παρόλη την οικονομική βοήθεια με τα δάνεια, για τα οποία διατυπώνονται αμφιβολίες ότι θα δοθούν μέχρι τέλους!

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, εξέφρασε ευθέως αμφιβολίες αφενός για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της, και αφετέρου για το αν η ΕΕ θα τηρήσει την υπόσχεση για βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας στην εφημερίδα La Tribune, o Μπλανσάρ επισήμανε ότι οι ανησυχίες στις αγορές θα διατηρούνται μέχρι να αρθούν αυτές οι αμφιβολίες.

«Οι αγορές αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της ή όχι. Αν λάβουμε υπόψη μας την παλαιότερη συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων, οι αβεβαιότητές τους είναι κατανοητές» σημείωσε με έμφαση ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ. 

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ εκτίμησε, πάντως, ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να λάβουν τόσο δραστικά μέτρα όπως η Ελλάδα, και ότι είναι αρκετό το ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, που διατίθεται από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, για τη διάσωση ευρωπαϊκών χωρών.

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει της συμφωνίας δανεισμού με την ευρωζώνη, την οποία έφερε στην δημοσιότητα γερμανική εημερίδα,είναι σχετικά εύκολο για μία χώρα να μην συνεχίσει τη δανειοδότηση της Ελλάδας.

Αποκάλυψη της Bild: Οι όροι του δανείου στην Ελλάδα








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr