Αρχική | Τράπεζες | Το ΔΝΤ ζητά από τη Μαδρίτη «επείγουσες μεταρρυθμίσεις»

Το ΔΝΤ ζητά από τη Μαδρίτη «επείγουσες μεταρρυθμίσεις»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το ΔΝΤ ζητά από τη Μαδρίτη «επείγουσες μεταρρυθμίσεις»

Με αφορμή τη διάσωσή της, της δεύτερης ισπανικής τράπεζας που, μετά την χρηματοπιστωτική κρίση το 2000 και τον συναγερμό που υπήρξε σε ισπανικό και παγκόσμιο επίπεδο, το ΔΝΤ ζητά άμεσα μέτρα από την ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να βελτιώσει τη λειτουργία της αγοράς εργασίας και το τραπεζικό σύστημά της. «Η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρωθεί σε μία ήπια επανεξισορρόπηση της οικονομίας», ανακοίνωσε το ΔΝΤ καλώντας σε «επείγουσα και αποφασιστική δράση».

Το ΔΝΤ έδωσε τρεις προτεραιότητες:

α) να καταστεί η αγορά εργασίας πιο ευέλικτη ώστε να ευνοηθεί η απασχόληση και η αναδιανομή της μεταξύ των τομέων, σε μία χώρα όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπέρασε το 20% το πρώτο τρίμηνο.

β) ενίσχυση του προϋπολογισμού ώστε να θέσει τα δημόσια οικονομικά σε μία βιώσιμη βάση. Η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα λιτότητας που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση 15 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2010 και 2011.

γ) ενίσχυση του τραπεζικού τομέα και μία αναμόρφωση προκειμένου να ενδυναμωθεί η υγεία και η αποτελεσματικότητα του συστήματος, για το οποίο οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι και άνισα κατανεμημένοι μεταξύ ιδρυμάτων, επικεντρωμένοι κυρίως στα ταμιευτήρια.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr