Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Το μήνυμα Κλίντον στην Τεχεράνη

Το μήνυμα Κλίντον στην Τεχεράνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Σεβαστείτε τις υποχρεώσεις σας ή θα αντιμετωπίσετε μία αύξουσα απομόνωση και τις συνέπειές της». Αυτό το μήνυμα υποστηρίζει η Χίλαρι Κλίντον ότι «στέλνει» το σχέδιο απόφασης κατά του Ιράν, το οποίο απδέχθη και η Κίνα.

Κατά την έναρξη της σινο-αμερικανικής διάσκεψης στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «η προοπτική ενός Ιράν με πυρηνικά όπλα ανησυχεί όλους μας. Και για να επιλυθεί αυτή η απειλή, έχουμε ακολουθήσει μαζί μία διπλή προσέγγιση: προσήλωση και πίεση, με στόχο να ενθαρρύνουμε ν’ αλλάξει κατεύθυνση».

«Καθώς εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στη Νέα Υόρκη, εναπόκειται πλέον στο Ιράν να αποδείξει πως οι πράξεις του θα εξαρθούν στο ίδιο ύψος με τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πρόσφατη κρίση στην κορεατική χερσόνησο, με τη βύθιση της κορβέτας από βορειοκορεατική τορπίλη, η Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα να «συνεργασθούν» Κίνα και ΗΠΑ για διευθετήσουν την κατάσταση.

«Μας ανησυχεί η Βόρεια Κορέα. Τον τελευταίο χρόνο συνεργαστήκαμε για να ψηφίσουμε και να εφαρμόσουμε μία ισχυρή απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ, σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία νέα πρόκληση», σχολίασε η Κλίντον για να προσθέσει ότι «θα πρέπει να εργαστούμε από κοινού ξανά για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr