Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πακέτο διαρθρωτικών μέτρων προωθεί η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν έρθουν και πάλι στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας, ενώ την ίδια ώρα στην Ευρώπη Μέρκελ και Τρισέ διαφωνούν για το αν κινδυνεύει η όχι το ευρώ.

Στο πακέτο των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση μεταξύ άλλων αναφέρονται ως προτεραιότητες:

Η μείωση του κατώτατου μισθού
Η μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης
Η μείωση των υψηλών συντάξεων
Η ταχύτερη αλλαγή του ασφαλιστικού
Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
Και η εξυγίανση του ΟΣΕ

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα EL PAIS ξεκαθαρίζει ότι η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης ήταν να προωθηθούν διαρθρωτικές αλλαγές και ζητά χρόνο από τις Βρυξέλλες για να πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές. Παράλληλα αναγνωρίζει ότι τα μέτρα είναι σκληρά, διευκρινίζει ωστόσο ότι είναι έκτακτα και επιβλήθηκαν από την πίεση του χρόνου.

«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτά τα επείγοντα μέτρα λόγω της πίεσης των αγορών και για να δείξουμε ότι είμαστε αποφασιστικοί», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείει πρόσθετα μέτρα στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος σταθερότητας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr