Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που δεν βολεύονται στον κορσέ του ΔΝΤ

Συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που δεν βολεύονται στον κορσέ του ΔΝΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Η αποχώρηση από το ευρώ δεν είναι επιλογή μας και όσοι την απεργάζονται επιθυμούν βίαιη υποτίμηση μισθών, αμοιβών και αξιών γης», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», φωτογραφίζοντας τον Αλέκο Αλαβάνο, που έχει διατυπώσει τη σχετική πρόταση.

Παράλληλα τονίζει ότι είναι χρέος της παράταξής του «όχι μόνο να περιγράψει την αριστερή διέξοδο από την οικονομική κρίση, αλλά και να οικοδομήσει το μέτωπο των δυνάμεων που θα την επιβάλει», ενώ προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί «καθημερινά τη συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που δεν βολεύονται στον κορσέ του ΔΝΤ».

Ο κ. Τσίπρας δέχεται επίσης ότι η αριστερά δεν εισπράττει στις δημοσκοπήσεις από τη μείωση των δυνάμεων των δύο μεγάλων κομμάτων, υπογραμμίζει ωστόσο ότι «αν ο χώρος μας δεν σπαρασσόταν από αδικαιολόγητη και παράλογη εσωτερική σύγκρουση, θα είχαμε ξαναφτάσει διψήφια ποσοστά».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά εκφράζει την έκπληξή του όχι για τη μη εκλογή του Φ. Κουβέλη ως συνέδρου, αλλά για τη μεθόδευσή της, ενώ στο ενδεχόμενο να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε διπολικό σχήμα, σημειώνει ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ενότητα της παράταξης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr