Αρχική | Οικονομία | Το ΣΔΟΕ εντόπισε παράνομες επιδοτήσεις σε γνωστό ξενοδοχείο

Το ΣΔΟΕ εντόπισε παράνομες επιδοτήσεις σε γνωστό ξενοδοχείο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το ΣΔΟΕ εντόπισε παράνομες επιδοτήσεις σε γνωστό ξενοδοχείο

Στο ΣΔΟΕ είναι πυρετώδεις οι έρευνες για να κλείσουν σύντομα οι σχετικοί φάκελοι και εν συνεχεία να αναζητηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά καταγγελίες και έρευνες που ακολούθησαν σε κοσμικό νησί της Επτανήσου, το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ότι γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων χρησιμοποίησε τη δοκιμασμένη- και όπως αποδεικνύεται λίαν αποτελεσματική- μέθοδο των υπερτιμολογήσεων, προκειμένου να αντλήσει κονδύλια από τον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο, στο πλαίσιο επισκευών και συντήρησης που πραγματοποιήθηκε στις μονάδες.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι είτε οι εν λόγω επισκευές δεν έγιναν ποτέ είτε τα σχετικά τιμολόγια ήταν “παραφουσκωμένα”, με αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ να κάνουν “φτερά” από τα δημόσια ταμεία τη περίοδο 2005- 2006.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες του ΣΔΟΕ δεν θα σταματήσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση- που ολοκληρώνεται λίαν συντόμως με τη σχετική πορισματική Αναφορά- αλλά θα επεκταθούν και σε ανάλογες περιπτώσεις επιδοτήσεων σε άλλες τουριστικές περιοχές, αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το “κόλπο” των υπερτιμολογήσεων δεν ήταν πατέντα του συγκεκριμένου επιχειρηματία, αλλά μάλλον ευρέως διαδεδομένη μέθοδος.

Η Χώρα








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr