Αρχική | Περί Τέχνης | Οι νικητές το Χρυσού Φοίνικα

Οι νικητές το Χρυσού Φοίνικα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθούν οι νικητές το Χρυσού Φοίνικα και των άλλων βραβείων της εκδήλωσης που θα απονείμει η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Αμερικανό σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον. Τον πλαισιώνουν οι πανέμορφες Κέιτ Μπέκινσεϊλ και Τζιοβάνα Μετζοτζιόρνο, ο Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, οι σκηνοθέτες Βίκτορ Ερίθε και Σεκάρ Καπούρ, ο συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο συγγραφέας Εμμανουέλ Καρέρ και ο παράγοντας Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Ανάμεσα στα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα βραβεία είναι οι ταινίες: "Μια ακόμη χρονιά" του Μάικ Λι, "Ο θείος Μπουνμί θυμάται τις προηγούμενες ζωές του" του Ταϊλανδέζου Απιτσατπόνγκ Γουιρασεθατούλ, "Ιρλανδική Διαδρομή" του Κεν Λόουτς καθώς και η "Ποίηση" του Τσανγκ-Ντονγκ Λι, "Περί ανθρώπων και θεών" του Γάλλου Ξαβιέ Μποβουά, "Η χαρά μου" του Ρώσου Σεργκέι Λοζνίτσα και "Beautiful του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου.

Εκτός συναγωνισμού, θα προβληθούν οι νέες ταινίες των Γούντι Άλεν (You Will Meet a Tall Dark Stranger), Στίβεν Φρίαρς (Tamara Drewe) και Όλιβερ Στόουν (Wall Street 2 – Money Never Sleeps).

Παράλληλα, δύο πολύ καλοί Ρουμάνοι επιστρέφουν δυναμικά στις Κάννες: ο Κρίστι Πούιου (Aurora) και ο Ράντου Μουντεάν (Tuesday, After Christmas). Στα 102 του χρόνια ο Μανοέλ ντε Ολιβέιρα επιστρέφει με νέα ταινία (The Strange Case of Angelica), όπως κι ο 80χρονος Ζαν-Λικ Γκοντάρ (Socialisme). Άλλες ενδιαφέρουσες παρουσίες είναι αυτές των Λοτζ Κέριγκαν (Rebecca H.), Χιντέο Νακάτα (Chatroom), Γκρεγκ Αράκι (Kaboom), Λι Τσανγκ Ντονγκ (Poetry) και Ρασίντ Μπουχάρεμπ (Outside Of The Law).

Η γιορτή θα κλείσει σήμερα Κυριακή με την απονομή και την προβολή της νέας ταινίας της Ζιλί Μπερτουσελί (The Tree).








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr