Αρχική | Πολιτική | Σκληρή ανακοίνωση και αγωγή για τον διορισμό συγγενών

Σκληρή ανακοίνωση και αγωγή για τον διορισμό συγγενών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκληρή ανακοίνωση και αγωγή για τον διορισμό συγγενών

Με μία επιθετική ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει στοιχεία για τα όσα της καταλογίζει εβδομαδιαία εφημερίδα περι διορισμών συγγενών της στο Μουσείο Πέλλας, η υφυπουργός Εσωτερικών με έδρα τη Μακεδονία, Θεοδώρα Τζάκρη, κάνει λόγο για αήθη και αστήρικτη επίθεση σε βάρος της και προσφέυγει στη δικαιοσύνη με αγωγή και μήνυση.

Ακόμα, αναφέρει ότι μετά από αίτημά της, με εντολή του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, θα διερευνήσει το θέμα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ διευκρινίζει ότι οι προσλήψεις έγιναν με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που προκήρυξε το υπουργείο Πολιτισμού και ελήφθη υπόψιν η μοριοδότηση για περιπτώσεις πολυτέκνων, ανεργίας και εντοπιότητας, στη βαθμολογία των υποψηφίων, για τις ωρομίσθιες θέσεις του Μουσείου Πέλλας.

Η υφυπουργός κάνει λόγο για δήθεν αποκάλυψη, καθώς δύο από τα 36 πρόσωπα που αναφέρει η λίστα την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα έχουν απλώς το ίδιο επώνυμο και άλλα δύο είναι συγγενείς της.

Την οργισμένη αντίδραση της υφυπουργού, προκάλεσε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας στο οποίο αναφέρεται ότι με παρέμβασή της διορίστηκαν στο Μουσείο Πέλλας 36 συγγενείς της -παρατίθεται μάλιστα και σχετική λίστα- οι οποίοι κατοικούν στα Γιαννιτσά, όπως και η υφυπουργός.
Η ανακοίνωση της υφυπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων για τον επίμαχο διαγωνισμό:

"Η δημοσιευθείσα προκήρυξη του ΥΠΠΟΤ διευκρίνιζε ρητά ότι για την πλήρωση των προκηρυχθεισών θέσεων εργασίας θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα κριτήρια και η αντίστοιχη μοριοδότηση του αρ. 21 παρ.11 Ν. 2190/2004, ήτοι του ΑΣΕΠ και ότι ειδικότερα οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε πίνακα κατά κλάδο ή ειδικότητα με τη σειρά του βαθμού εντοπιότητας, ενώ η σειρά κατάταξης μεταξύ όσων συγκέντρωναν τα ίδια προσόντα θα γινόταν με βάση την βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα βαθμολογούμενα κριτήρια (χρόνος ανεργίας, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, αριθμός ανηλίκων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία).

Από τα ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι η επίμαχη ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ αφορά στην προκήρυξη ενός απολύτως διαφανούς διαγωνισμού για την πρόσληψη εκτάκτου ωρομίσθιου προσωπικού, που διενεργείται αποκλειστικά με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και με αυστηρή μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων, χωρίς την ανάμιξη κανενός άλλου Υπουργείου πλην του ΥΠΠΟ (πολλώ μάλλον χωρίς την ανάμιξη του Υπουργείου Εσωτερικών, ή εμού της ιδίας).

Κατηγορούμαι σήμερα επειδή στον πίνακα επιτυχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού αναγράφονται συμπολίτες μου, δύο εκ των οποίων τυχαίνει να είναι συνεπώνυμοί μου, είτε λόγω συγγένειας, είτε λόγω απλής συνωνυμίας και καταγγέλλεται ότι η τυχόν επιτυχία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αυτών των ανθρώπων, οφείλεται σε δική μου παρέμβαση, ενώ αποκρύβεται τεχνηέντως το γεγονός ότι οι πίνακες επιτυχόντων καταρτίστηκαν με βάση τα προσόντα που είχαν τα άτομα αυτά και την μοριοδότησή τους σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Άλλωστε οι πίνακες επιτυχόντων υπόκεινται σε ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο.

Είναι προφανές ότι τα άτομα που αναγράφηκαν στους πίνακες επιτυχόντων, είτε είναι συγγενείς μου, είτε τυχαίνει απλά να έχουν κοινό επώνυμο με μένα, έχουν κάθε δικαίωμα να μετέχουν σε διαγωνισμούς προσπαθώντας να πετύχουν την πρόσληψή τους σε κάποια θέση και έχουν κάθε δικαίωμα να πετυχαίνουν σε κάποιο διαγωνισμό, εφόσον πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια".

Η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη με αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου για την οποία θα ζητήσει αποζημίωση:

"Και τούτο όχι γιατί επιθυμώ να είμαι στο απυρόβλητο και γιατί δεν δέχομαι την κριτική, αλλά γιατί θεωρώ ότι η κριτική πρέπει να στηρίζεται σε έρευνα και να έχει στον πυρήνα της την αλήθεια" κλείνει η ανακοίνωση που εξέδωσε.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr