Αρχική | Κόσμος | Δώδεκα νεκροί από τις πλημμύρες στην Πολωνία

Δώδεκα νεκροί από τις πλημμύρες στην Πολωνία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δώδεκα νεκροί από τις πλημμύρες στην Πολωνία

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Πολωνία, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τασκ προειδοποιεί ότι τα χειρότερα έπονται για ορισμένες περιοχές. Συναγερμός έχει σημάνει και στη γειτονική Γερμανία.

«Οι πλημμύρες δεν έχουν τελειώσει» και ο κίνδυνος για ορισμένες περιοχές αυξάνεται, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων.
Το επίπεδο των υδάτων στη Βαρσοβία έφτασε το Σάββατο τα 7,74 μέτρα, ξεπερνώντας το όριο επιφυλακής των 6,5 μέτρων και πλησιάζοντας επικίνδυνα το κρίσιμο όριο των 8 μέτρων, για το οποίο έχουν προετοιμαστεί οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Βιστούλα, του μεγαλύτερου ποταμού της Πολωνίας που διαρρέει μεταξύ άλλων τη Βαρσοβία και την Κρακοβία, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κίνδυνο και άλλες πόλεις που βρίσκονται κατά μήκος του.

Συναγερμός έχει σημάνει και στη γειτονική Γερμανία, καθώς το επίπεδο των υδάτων στην πόλη Στίτζκοφ, κοντά στη μεθόριο με την Πολωνία, ξεπέρασε κατά 8 εκατοστά το επίπεδο αναφοράς.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr