Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Τα βρετανικό παράδοξο της συγκυβέρνησης

Τα βρετανικό παράδοξο της συγκυβέρνησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Βρετανία για πρώτη φορά στη πολιτική της ιστορία, βιώνει ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της μετεκλογικής περιόδου, με τη συγκυβέρνηση από δύο ιδεολογικά αντίθετες παρατάξεις, όπου ο συντηρητικός  Πρωθυπουργός David Cameron, να μετατρέπεται σε γνήσια φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική δύναμη.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στους δημοσιογράφους κατέστησε σαφές ότι το τρίπτυχο , δικαιοσύνη , ανάπτυξη και ευθύνη θα αποτελέσει την πυξίδα δράσης της νέας κυβέρνησης . Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενδεικτικά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανεξετάζει την πολιτική ασφάλειας της προηγούμενης κυβέρνησης που έδινε την δυνατότητα στην παρακολούθηση λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς προηγούμενη δικαστική άδεια .

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η κατάργηση των ταυτοτήτων. Πολιτικές που είχαν προταθεί και εφαρμοσθεί απο την Κυβέρνηση των Εργατικών και καταργούνται απο έναν Συντηρητικό πρωθυπουργό στο όνομα της ελευθέριας και της αξιοκρατίας. Φαίνεται ότι αν έφερε κάποια αλλαγή η κυβέρνηση συνεργασίας αυτή είναι η αλλαγή νοοτροπίας σε πολιτικούς σχηματισμούς χρόνων.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr