Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Τα Βαλκάνια στο επίκεντρο της συνάντησης Δρούτσα-Γέρεμιτς

Τα Βαλκάνια στο επίκεντρο της συνάντησης Δρούτσα-Γέρεμιτς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

H ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς.

Ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, σημειώνοντας ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι χώρες αυτές να σεβαστούν όλα τα κριτήρια, καθώς επίσης και τις αρχές καλής γειτονίας, στην οποία η χώρα μας δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Βουκ Γέρεμιτς από την πλευρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη σε όλα τα πεδία και κυρίως σε αυτό της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας του.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Δρούτσα για το γεγονός ότι οι Σέρβοι πολίτες πλέον δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου και απολαμβάνουν ελεύθερα και πιο εύκολα τα ταξίδια τους προς τους ελληνικούς προορισμούς. Όπως προέβλεψε, μάλιστα, φέτος «θα σπάσουμε όλα τα ρεκόρ σε ό,τι αφορά την έλευση Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με την ΠΓΔΜ, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος, έχει δηλώσει την ξεκάθαρη βούλησή της για μια λύση που θα συμβάλλει στην περαιτέρω σταθερότητα της περιοχής και περιμένει από τα Σκόπια να δείξουν την ίδια εποικοδομητική στάση.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δημήτρης Δρούτσας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, στην Αθήνα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr