Αρχική | Οικονομία | Πότε θα γίνουν οι αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα

Πότε θα γίνουν οι αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πότε θα γίνουν οι αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα

Σύμφωνα  με το μνημόνιο, που υπέγραψε με τους δανειστές, η Ελλάδα πρέπει ώς το τέλος του τρίτου τριμήνου, δηλαδή ώς το τέλος Σεπτεμβρίου, να έχει ψηφίσει τον νόμο «για τις οδικές μεταφορές φορτίων που θα άρει τους περιορισμούς που δεν προβλέπονται στην Οδηγία 96/26/ΕΕ της 29ης Απριλίου 1996 σχετικά με την είσοδο στο επάγγελμα των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων και τις ελάχιστες σταθερές τιμές».

Ώς το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2010 πρέπει να έχει προτείνει τη νομοθεσία για τους δικηγόρους, τους φαρμακοποιούς, τους συμβολαιογράφους, τους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς και τους ορκωτούς λογιστές. Και ώς το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2011 πρέπει να την έχει υιοθετήσει.

Απολύτως ενήμεροι του καθεστώτος που διέπει τα εν λόγω επαγγέλματα, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ προσδιορίζουν μάλιστα και τους συγκεκριμένους περιορισμούς που πρέπει να αρθούν σε καθένα από αυτά:

Στους δικηγόρους, αυτοί που αφορούν την ελάχιστη αμοιβή, την ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισης και γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με το πού μπορούν να δρουν στην Ελλάδα.

Στους φαρμακοποιούς, για τον αριθμό των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους.
Στους συμβολαιογράφους, για την ελάχιστη αμοιβή, τον αριθμό των συμβολαιογράφων και τους γεωγραφικούς περιορισμούς σχετικά με την περιοχή δράσης τους, καθώς και την απαγόρευση διαφήμισης.

Στους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr