Αρχική | Επιχειρήσεις | Σε αποσύρσεις φαρμάκων προχωρούν φαρμακευτικές εταιρείες

Σε αποσύρσεις φαρμάκων προχωρούν φαρμακευτικές εταιρείες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε αποσύρσεις φαρμάκων προχωρούν  φαρμακευτικές εταιρείες

Σε αποσύρσεις φαρμάκων προχωρούν πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, μετά και τη νέα τιμολογιακή πολιτική.

Ήδη στα ράφια των φαρμακείων της χώρας παρατηρούνται ελλείψεις. Μάλιστα, μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία γνωστοποίησε, με έγγραφό της προς την περασμένη Τετάρτη, στους γιατρούς πως προχωρά σε αναστολή διάθεσης 17 φαρμάκων, η πλειονότητα των οποίων είναι για διαβητικούς ασθενείς.

Σε ανάλογες αποσύρσεις αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλες φαρμακευτικές, ως αποτέλεσμα της έκδοσης νέου δελτίου τιμών που υπαγορεύει μέση μείωση των τιμών των φαρμάκων της τάξης του 25% ενώ υπάρχουν και φάρμακα που «έπεσαν» κατά 95%!

Εν τω μεταξύ, αλαλούμ επικρατεί με το μέτρο σύμφωνα με το οποίο, τα ταμεία δεν καλύπτουν πια φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται. Το μέτρο αφορά 253 φάρμακα καθημερινής χρήσης, όπως  αναλγητικά, αντιπυρετικά, σιρόπια και αλοιφές με στόχο την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλειας, Αθ.Δρέττα απάντησε πως θα δοθεί παράταση για την εφαρμογή της ρύθμισης που προβλέπει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα σταματήσουν να καλύπτουν δαπάνες για φαρμακευτικά σκευάσματα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, έως ότου είναι έτοιμος ο κατάλογος με τις ονομασίες των σκευασμάτων.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr