Αρχική | Οικονομία | ΔΝΤ: “Όχι” στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

ΔΝΤ: “Όχι” στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΝΤ: “Όχι” στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που το θέλουν να ζητά την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας ότι συμφωνεί απόλυτα με την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Καρολάιν Ατκινσον, απάντησε αρνητικά. η κ. Άτκινσον υπογράμμισε ότι “δεν είναι μέρος του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης και συμφωνούμε με την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα”.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ύπαρξη ζητήματος ανταγωνιστικότητας το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί. Η κ. Άτκινσον τόνισε ότι το οικονομικό περιβάλλον, εντός του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε, θα αλλάξει. Αυτό θα γίνει μέσω του τερματισμού διαφόρων περιορισμών στη λειτουργία του εμπορίου, την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η αξιωματούχος του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις στον δημόσιο τομέα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ιδιωτικό.

Η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης του διπλού προβλήματος της Ελλάδας: της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και του υψηλού χρέους και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζονται οι προσπάθειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρου του ΔΝΤ Στρος Καν, σε συνέντευξη του χθές, δήλωσε ότι για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, είναι απαραίτητο να κοπούν οι δύο αυτοί μισθοί.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr