Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | ΕΚΤ: Παρέχει πλήρη κάλυψη στην Τράπεζα της Ελλάδος

ΕΚΤ: Παρέχει πλήρη κάλυψη στην Τράπεζα της Ελλάδος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος στο θέμα που έχει προκύψει με τον διακανονισμό των ομολόγων παρέχει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σε επιστολή της το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Gertrude Tumpel Gugerell, υποστηρίζει ότι :
Πρώτον η απόφαση της ΤτΕ να υιοθετήσει τη διαδικασία του recyckling (για την οποία εγκαλείται από δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) στο διακανονισμό των ομολόγων, ήταν δικαιολογημένη ενόψει της ανάγκης να προετοιμαστεί για το Τ2S, δηλαδή τον μελλοντικό διακανονισμό της Ευρώπης.

Δεύτερον, η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα δεν έχει θεμελιωθεί οποιαδήποτε λογική σύνδεση μεταξύ των ανοιχτών πωλήσεων (short selling) και της διαδικασίας διακανονισμού (recycling). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το short selling αποτελεί μία επιθετική στρατηγική διαπραγμάτευσης που κατά κανόνα δεν επηρεάζεται από τις διαδικασίες διακανονισμού.

Επομένως καταλήγει η ΕΚΤ, είναι απίθανο ένα μέτρο που εισήχθη για να διευκολύνει τον διακανονισμό, να είχε οποιαδήποτε επίπτωση στις πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά ομολόγων. Αλλωστε οι πρόσφατες πρωτοβουλίες που πήραν ορισμένες χώρες για να περιορίσουν το sort selling δεν προέβλεπαν οποιαδήποτε αλλαγή της χρονικής περιόδου του recyckling και εστιάζονται μόνο στις απαιτήσεις διαφάνειας και υποβολής στοιχείων όσον αφορά το διακανονισμό των συναλλαγών επί τίτλων.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr