Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Πετσάλνικος: Πρέπει να βάλουμε τάξη στη χρήση των συχνοτήτων

Πετσάλνικος: Πρέπει να βάλουμε τάξη στη χρήση των συχνοτήτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την αναγκαιότητα να μπει τάξη στις συχνότητες, επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «το δημόσιο αγαθό, που είναι οι συχνότητες εκπομπής, για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και για την κινητή τηλεφωνία, θα πρέπει να παραχωρείται με τρόπο, ώστε η ελληνική πολιτεία να ωφελείται από τη χρήση του».

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Λ. Κανέλλο, και τον αντιπρόεδρο, καθηγητή Μιχάλη Σακκά, ο κ. Πετσάλνικος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι ήδη σε δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες η διαδικασία αυτή έχει προχωρήσει και η παραχώρηση των συχνοτήτων γίνεται με σημαντικά οικονομικά οφέλη για το κράτος.

«Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε κι εδώ. Είναι αναγκαίο να θεσπιστούν κανόνες. Σε μια εποχή μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη δημοσιονομικά για τη χώρα μας πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, ώστε η χρήση αυτού του δημόσιου αγαθού να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το ελληνικό κράτος», είπε ο κ. Πετσάλνικος.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ακόμη ότι ο ρόλος της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής είναι ιδιαίτερα σημαντικός, σε μια εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες καλπάζουν και μάλιστα σε έναν πάρα πολύ κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της ψηφιακής τηλεόρασης.

Από την πλευρά τους, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο της Βουλής ότι η Επιτροπή βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της πολιτείας για όλα τα θέματα, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr