Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Η ΕΕ και όχι το ΔΝΤ επεδίωκε αυστηρότερους όρους για την Ελλάδα

Η ΕΕ και όχι το ΔΝΤ επεδίωκε αυστηρότερους όρους για την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αυστηρότερους κανονισμούς επεδίωκαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι με αντάλλαγμα το πακέτο των 110 δισ. ευρώ σε σχέση με το ΔΝΤ, ανέφερε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Μάλιστα τόνισε ότι το ΔΝΤ είχε τη μικρότερη συμμετοχή στη συμφωνία για την Ελλάδα.

"Το Ταμείο στην πραγματικότητα δεν πρόσθεσε επιπλέον μέτρα, αντ' αυτού επιμήκυνε το χρονικό πλαίσιο του προγράμματος στα πέντε χρόνια, λέγοντας ότι είναι πολύ σκληρό να διαρκέσει τρία χρόνια", δήλωσε ο Strauss-Kahn.

Επίσης, ανέφερε ότι το πραγματικό ερώτημα αναφορικά με την Ευρώπη δεν είναι τόσο πολύ το πώς θα αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση αλλά το πώς θα καταφέρει να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Κατά την άποψή του η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερο συντονισμό στην οικονομική της πολιτική, χαρακτηρίζοντας "λανθασμένη" την όποια μονομερή πρωτοβουλία οποιασδήποτε χώρας μοιράζεται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr