Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Τα υδροπλάνα βουλιάζουν στη γραφειοκρατία

Τα υδροπλάνα βουλιάζουν στη γραφειοκρατία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα υδροπλάνα βουλιάζουν στη γραφειοκρατία

Η Ελλάδα είναι τόπος ιδανικός για τα υδροπλάνα και αυτός ο «παρθένος» επιχειρηματικός τομέας μοιάζει με σειρήνα που μαγνητίζει όλους όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν πραγματικά, αλλά τα γραφειοκρατικά εμπόδια αποτελούν προς το παρόν ανασχετικό παράγοντα.

Ήδη είναι έτομο στο Βόλο το σχέδιο ίδρυσης εταιρείας υδροπλάνων στην οποία μετέχουν και Μεξικανοί επενδυτές, η οποία περιμένει το «πράσινο φως», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι επιχειρηματίες δείχνουν ενδιαφέρον.

Στο Βόλο ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου, που εργαζόταν στο Μεξικό ως πιλότος και στη συνέχεια έγινε σύμβουλος υπουργού σε τουριστικά θέματα, έστησε την Argo Airways που με έδρα το Βόλο επιθυμεί να προσφέρει μια εναλλακτική μορφή μεταφοράς με υδροπλάνα.

Όπως είπε ο Κ. Παναγιώτου, οι συνομιλίες με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας άρχισαν το 2008 με την πρόταση τα πρώτα δρομολόγια να είναι Βόλος- Σκιάθος, Σκιάθος-Θεσσαλονίκη, Βόλος-Λαύριο και Σκιάθος-Λαύριο.

Περιμένει, δε, την άρση των γραφειοκρατικών προβλημάτων λόγω της έλλειψης σαφούς νομοθεσίας. Χρόνια τώρα τα υδροπλάνα είχαν χαθεί στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Μετά από μία πενταετία, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη χορήγηση αδειών λει- τουργίας υδατοδρομίων.

Αυτή η καθυστέρηση έγινε αιτία να ματαιωθούν επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ. Σήμερα λειτουργεί ένα υδατοδρόμιο, αυτό του Βόλου, για το οποίο δεν υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεις.

Deal News








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
1.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr