Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Στο πλάι των10 βουλευτών ο Χ. Παπουτσής

Στο πλάι των10 βουλευτών ο Χ. Παπουτσής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έντονους διαξιφισμούς είχαν στη Βουλή οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Χρ. Παπουτσής και Κ. Μακρόπουλος. Αφορμή ήταν η ερώτηση δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Οικονομικών, η οποία είχε αιχμές για την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) σχετικά με τις αλλαγές που έκανε, τον Οκτώβριο του 2009, στις συναλλαγές των ελληνικών ομολόγων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτησή τους, υποστήριζαν ότι με τις αλλαγές αυτές η κεντρική τράπεζα «διευκόλυνε» τους κερδοσκόπους σε βάρος των ελληνικών ομολόγων.

Με αφορμή αυτές τις αιτιάσεις ο κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε άλλη, αντίστοιχη, ερώτηση είχε δικαιολογήσει την  ΤτΕ και κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να μην «παριστάνουν τους Ροβεσπιέρους της πολιτικής».

Ο Χρ. Παπουτσής σήκωσε το γάντι και απάντησε άμεσα, υποστηρίζοντας ότι η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι στο πλαίσιο της νέας αντίληψης για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

«Κυβερνούμε σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στους θεσμούς και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

Για «βόμβα» και «κόλαφο για την κυβέρνηση» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης. Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση για αδιαφορία σε ανάλογη ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος.

Μετά την κατάθεση ερώτησης από δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του διακανονισμού των ομολόγων ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ….«επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» για το θέμα, όπως αυτοί αναδείχθηκαν μέσα από συνεχή δημοσιεύματα στον Τύπο (π.χ. στον Ελεύθερο Τύπο) και από σχετική Ερώτησή μου προς το Υπουργείο Οικονομικών, από 20 Απριλίου 2010»








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr