Αρχική | Τουρισμός | Ταξίδι στις ΗΠΑ: Η νέα διαδικασία για βίζα

Ταξίδι στις ΗΠΑ: Η νέα διαδικασία για βίζα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ταξίδι στις ΗΠΑ: Η νέα διαδικασία για βίζα

Για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ με βίζα και δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα απαλλαγής, το προξενικό τμήμα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, ανακοίνωσε την αναβάθμιση της διαδικασίας για την έκδοση μη- μεταναστευτικής βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τη νέα διαδικασία χρησιμοποιείται μόνο μια διαδικτυακή αίτηση που ονομάζεται DS-160 και είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της Πρεσβείας στη διεύθυνση: http://athens.usembassy/gov.non-immigrant-visas.html .

Η νέα αίτηση DS-160 ενσωματώνει και τις τρεις προηγούμενες αιτήσεις (DS-156, DS-157 και DS-158) σε μια διαδραστική διαδικτυακή αίτηση. Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνεται στα αγγλικά και είναι υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου 2010.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα διαδικασία μειώνει δραστικά τη χρήση χαρτιού και έτσι είναι φιλική προς το περιβάλλον. Μετά τη συμπλήρωση της DS-160, το μόνο που πρέπει να παρουσιάσουν οι αιτούντες την ημέρα της συνέντευξής τους είναι η σελίδα επιβεβαίωσης (η οποία έχει γραμμικό κώδικα -barcode) το ισχύον διαβατήριό τους, η φωτογραφία και η απόδειξη πληρωμής του παραβόλου από την τράπεζα. Όπως και πριν, οι αιτούντες πρέπει να προγραμματίσουν ένα ραντεβού είτε μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα της Πρεσβείας, ή μέσω των ακόλουθων τηλεφώνων.

Σταθερή γραμμή: 901 123 0730 αφορά μόνο συνδρομητές ΟΤΕ Cosmote 901 200 6313, Vodafone 901 694 6313, Wind 901 160 6313

Υπενθυμίζεται στους ταξιδιώτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για ταξίδι στα πλαίσια του Προγράμματος Απαλλαγής από τη Βίζα να συμπληρώνουν το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Έγκρισης (ESTA) στην ακόλουθη ιστοσελίδα: (Https://esta.cbp.dhs.gov/) και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr