Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Πτήσεις για χώρες εκτός ΕΕ σε εταιρεία χωρίς άδεια

Πτήσεις για χώρες εκτός ΕΕ σε εταιρεία χωρίς άδεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πτήσεις για χώρες εκτός ΕΕ σε εταιρεία χωρίς άδεια

Με στόχο την τόνωση του ελληνικού τουρισμού, το Yπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε χθες μια σειρά διακρατικών συμφωνιών στον τομέα των αερομεταφορών που αφορούν χώρες εκτός Ε.Ε., αφού όπως σημείωσε χθες ο υφυπουργός Ν. Σηφουνάκης «το άνοιγμα σε αυτές τις αγορές είναι σημαντικό καθώς οι δραστηριότητες του κλάδου αντιπροσωπεύουν το 20% του ΑΕΠ».

Επτά αεροπορικές εταιρείες αναλαμβάνουν την εκτέλεση των διακρατικών πτήσεων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για τις Aegean Airlines, Athens Airways, Blue bird, Hellas jet, Hellenic Imperial, Olympic Air και Sky Wings, οι οποίες αναλαμβάνουν ύστερα από σχετικό διαγωνισμό της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, πτήσεις προς Μόσχα, Κίεβο, Πεκίνο, Σαγκάη, Τόκιο, Οσάκα, Μπανγκόκ, Σιγκαπούρη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Ζάγκρεμπ, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Τελ Αβιβ, Βελιγράδι, Τίρανα, Τιφλίδα, Γιοχάνεσμπουργκ, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Αμπου Ντάμπι, Δαμασκός και Αμμάν. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σημειώνεται ότι η μερίδα του λέοντος σε επίπεδο δικαιώματος εκτέλεσης πτήσεων ανήκει στην Aegean Airlines, η οποία έχει επιλεγεί για να εκτελέσει 21 γραμμές. Ειδικότερα η Aegean είναι ανάδοχος των πτήσεων προς Κίνα και Ιαπωνία, τις οποίες θα εκτελεί με κοινό κωδικό, με ξένη αεροπορική εταιρεία και μέσω των αεροδρομίων Φρανκφούρτης και Μονάχου.

Ισχυρή θα είναι η παρουσία της Aegean και στην αγορά της Ρωσίας, όπου θα δραστηριοποιηθεί και η εταιρεία Blue Bird (με πτήσεις προς το Κίεβο της Ουκρανίας). Η χώρα μας αποκτά για πρώτη φορά σύνδεση και με την Οσάκα. Τη γραμμή αναλαμβάνει η Aegean Airlines, η οποία από την ερχόμενη χειμερινή περίοδο θα προσφέρει πτήσεις κοινού κωδικού μέσω Φραγκφούρτης.

Όπως ανακοινώθηκε, στο τέλος του μήνα θα αρχίσουν πτήσεις στους δημοφιλείς αυτούς προορισμούς από το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Ρόδο και την Κέρκυρα με προορισμό τη Μόσχα. Συγκεκριμένα, στη γραμμή Ηράκλειο- Μόσχα θα εκτελούνται πτήσεις έξι φορές την εβδομάδα από τις εταιρίες Blue Bird και Aegean, ενώ οι γραμμές Ρόδος - Μόσχα και Κέρκυρα - Μόσχα θα εκτελούνται δυο φορές την εβδομάδα από τη Blue Bird. Από τις 30 Μαίου θα υπάρξει τακτική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μόσχα, με δυο πτήσεις εβδομαδιαίως από την Aegean, ενώ από την 1η Νοεμβρίου θα εκτελείται η αεροπορική γραμμή Αθήνα-Κίεβο, πάλι από την Aegean με εφτά πτήσεις την εβδομάδα.

Επίσης, στη γραμμή Αθήνα - Μόσχα διατηρούν δικαιώματα πτήσεων η Olympic Air και η Aegean. Μάλιστα η τελευταία θα εκτελεί εφτά δρομολόγια την εβδομάδα από το τέλος της τρέχουσας θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με στελέχη της Aegean Airlines η έναρξη αυτών των δρομολογίων δεν αναμένεται να γίνει πριν από το καλοκαίρι του 2011 εκτός από τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Μόσχα και Ηράκλειο - Μόσχα που θα εκτελείται μέσω tour operator.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η ανάθεση γραμμής στην Hellas jet, εταιρεία της οποίας έχει ανασταλεί το πιστοποιητικό αερομεταφορέα. Οι γραμμές για τις οποίες δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και θα γίνει επαναπροκήρυξη είναι προς: Σμύρνη, Βηρυτό, Κουβέϊτ, Ιράκ, Ισραήλ, Αρμενία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία και Ουζμπεκιστάν.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr