Αρχική | Ελλάδα | Απεργία στις 20 Μαΐου: Ποιοι απεργούν

Απεργία στις 20 Μαΐου: Ποιοι απεργούν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απεργία στις 20 Μαΐου: Ποιοι απεργούν

Η μεγάλη απεργία  στις 20 Μαΐου που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα παραλύσει ολόκληρη η χώρα.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το μετρό, τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ΟΣΕ και ο προαστιακός. O ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί μόνο από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις αφού δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, , όμως τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Στις κινητοποιήσεις, επίσης, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι δικηγόροι. Ακόμη, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, καθώς και το προσωπικό τραπεζών, κυρίως κρατικού ενδιαφέροντος. Η απεργία των δημοσιογράφων ανεστάλη.

ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης στο πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση μία ώρα νωρίτερα, στην Ομόνοια. Εξάλλου, τα συνδικάτα δεν θα συμμετέχουν στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή, με εξαίρεση την ΠΑΣΚΕ η οποία σύμφωνα με το Γιάννη Παναγόπουλο, θα εξηγήσει του λόγους για τους οποίους τα συνδικάτα απορρίπτουν το νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ, οι περικοπές μισθών και επιδομάτων προκάλεσαν λευκή απεργία δεκάδων δημόσιων υπαλλήλων σε διάφορα υπουργεία, την ίδια ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης υπενθυμίζει τον Κώδικα Δημόσιων Υπαλλήλων και προειδοποιεί με παραπομπές στο πειθαρχικό.

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στο υπουργείο Υγείας, καθώς σύμφωνα με την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι υπάλληλοι δεν κάνουν λευκή απεργία, αλλά υποβάλλουν κατά δεκάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr