Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο χρόνος παραγραφής

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο χρόνος παραγραφής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σημαντικές ενστάσεις για τα χρονικά όρια παραγραφής αδικημάτων από υπουργούς και υφυπουργούς εξέφρασε η αντιπολίτευση κατά την παρουσίαση από τον αρμόδιο υπουργό των αλλαγών που θέλει να κάνει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Από τη ΝΔ, ο Τάσος Νεράντζης πρότεινε αύξηση του χρόνου παραγραφής, αλλά όχι πλήρη εξίσωση με όσα προβλεπόμενα για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Κύριο επιχείρημά του ήταν ότι με το νέο σύστημα οι εκκρεμότητες είναι δυνατόν να συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι από ένα  καθεστώς υπερβολικά ευνοϊκής αντιμετώπισης των κυβερνητικών στελεχών, περνάμε σε ένα καθεστώς, όπου ο υπουργός βρίσκεται σε χειρότερη θέση από τους απλούς πολίτες.

Την ανάγκη ριζικής αλλαγής του νόμου περί Ευθύνης Υπουργών ώστε να φύγουν τα εμπόδια που οδηγούν στην ατιμωρησία, ζήτησε η ΚΟ του ΚΚΕ. Πρότεινε επίσης  να δίνεται η δυνατότητα συγκρότησης Εξεταστικών Επιτροπών και από την αντιπολίτευσης, χωρίς την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών, όπως και να συγκροτούνται αυτές οι Επιτροπές, από δικαστικούς και όχι βουλευτές.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr