Αρχική | Πολιτική | Δεσμεύει τους "Ντορικούς" βουλευτές ο Α. Σαμαράς

Δεσμεύει τους "Ντορικούς" βουλευτές ο Α. Σαμαράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεσμεύει τους "Ντορικούς" βουλευτές ο Α. Σαμαράς

Μεγάλη ανατροπή στα εσωτερικά της ΝΔ φέρνει η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να αξιολογηθούν από την αρχή όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Έτσι κάλεσε από σήμερα, όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές,  να δηλώσουν την επιθυμία τους, ενώ παράλληλα συγκρότησε Επιτροπή Αξιολόγησης που θα κρίνει όλες τις υποψηφιότητες με βάση την πολιτική και προσωπική διαδρομή κάθε στελέχους.

«Η παράταξη έχει πλούτο. Όποιος έχει πονέσει, όποιος έχει θίξει την παράταξη, δεν θα έχει λόγο στην καινούργια ΝΔ. Η σελίδα έχει γυρίσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κίνηση Σαμαρά, φέρνει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές που «φλερτάρουν» με την Ντόρα Μπακογιάννη, αφού θα είναι οξύμωρο να ζητούν σήμερα να πολιτευτούν με τη ΝΔ, και μόλις η κ Μπακογιάννη ετοιμάσει το νέο πολιτικό σχήμα, να εγκαταλείψουν τη ΝΔ.

Μιλώντας στην εκδήλωση Αυτοδιοικητικών Στελεχών του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι του κόμματος (καινούργιοι και παλιοί) θα αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης που συγκροτεί επί τούτου. Και φυσικά όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία

«Σήμερα, ανακοινώνω την απόφαση, ότι από τώρα και στο εξής και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν προς αξιολόγηση την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι.

Για το λόγο αυτό, συγκροτώ Επιτροπή Αξιολόγησης, από καταξιωμένα στελέχη της Παράταξης, με σκοπό αφού αξιολογήσουν, όλες τις υποψηφιότητες να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του κόμματος.

Όλοι μα όλοι, θα αξιολογηθούν και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει μεγάλο πλούτο.  Και ασφαλώς όσοι έχουν πονέσει και όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία. Η σελίδα έχει γυρίσει».

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι η επιμονή της κυβέρνησης στο απαράδεκτο είναι Νομοσχέδιο Καλλικράτη θα έχει βαρύ κόστος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε έρμαιο αποσπασματικών αυτοσχεδιασμών και κομματικών υστεροβουλιών.

Απευθυνθείτε στις τοπικές κοινωνίες. Αυτές εκπροσωπείτε. Αυτή είναι η δύναμή σας. Μιλήστε τους για το δικό μας όραμα! Καταδείξετε τις ανεπάρκειες και τα αδιέξοδα του κυβερνητικού Νομοσχεδίου.

Εξηγείστε στους πολίτες ότι αυτό που πάει να γίνει για τους συγκεκριμένους θεσμικούς, οικονομικούς και χωροταξικούς λόγους, δεν θα είναι προς όφελός των  τοπικών κοινωνιών. Θα αποβεί σε βάρος τους και σε βάρος των αυτοδιοικητικών δομών,. Μπορείτε να πείσετε τις τοπικές κοινωνίες.

Μπορείτε να τις κερδίσετε! Και τότε η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβό τίμημα για το λάθος της. Αλλά και για την αλαζονεία που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα απέναντι στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Δεν θα της βγει σε καλό. Να το θυμηθείτε…








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr