Αρχική | Ελλάδα | Δεσμευτήκαν οι λογαριασμοί 12 γιατρών για δωροδοκία

Δεσμευτήκαν οι λογαριασμοί 12 γιατρών για δωροδοκία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεσμευτήκαν οι λογαριασμοί 12 γιατρών για δωροδοκία

Για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), δωροληψία και συνεργία σε απάτη είναι οι πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις οποίες καλούνται να παράσχουν εξηγήσεις οι δώδεκα ορθοπεδικοί γιατροί, των οποίων οι καταθέσεις δεσμεύτηκαν με εισαγγελική έρευνα.

Οι γιατροί φέρονται να εξυπηρετούσαν την εταιρεία ορθοπεδικών De Puy, προωθώντας τα προϊόντα της  έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων ή και ταξιδιών. Τα ονόματα των ορθοπεδικών δημόσιων νοσοκομείων, βρήκε το ΣΔΟΕ μετά από έρευνα στο σπίτι μιας υπαλλήλου της εν λόγω εταιρείας στην Ελλάδα.

Η εταιρεία De Puy διοχέτευε με ορθοπεδικά υλικά έναντι μιζών, νοσοκομεία κι άλλων χωρών. Στέλεχος μάλιστα της εταιρείας στη Βρετανία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Ο ίδιος αποκάλυψε πως δόθηκαν 5,2 εκ. ευρώ σε διάστημα λίγων χρόνων στη δεκαετία του 2000 σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

Οι λογαριασμοί των γιατρών άνοιξαν και βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι μήνα παρά μήνα γέμιζαν με χρήματα που κατέθεταν οι γιατροί στους λογαριασμούς τους... Kαι κατέθεταν από δέκα έως 30 χιλ. ευρώ. Αυτό που ερευνάται τώρα είναι αν αυτά τα χρήματα αποτελούσαν μίζες της DePuy ή προέρχονται και από άλλες πηγές.

Στο μεταξύ, η ιστορία δεν περιορίζεται στον χρηματισμό ορισμένων μόνο γιατρών αλλά επεκτείνεται και σε διευθυντές νοσοκομείων αλλά ακόμη και υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας που φέρεται να πληροφορούσαν τους ενδιαφερόμενους για τις κινήσεις των αρμόδιων υπουργών.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr