Αρχική | Πολιτική | Πως ο Θ. Πάγκαλος καταγράφει και αξιολογεί το πρόγραμμα σταθερότητας

Πως ο Θ. Πάγκαλος καταγράφει και αξιολογεί το πρόγραμμα σταθερότητας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πως ο Θ. Πάγκαλος καταγράφει και αξιολογεί το πρόγραμμα σταθερότητας

Ολοκληρώθηκαν οι 56 από τις 113 δράσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου στο πλαίσιο παρακολούθησης υλοποίησης του προγράμματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση προόδου του αντιπροέδρου, μειώθηκαν κατά δύο (έξι από οκτώ) οι δράσεις που είναι στο «κόκκινο». Οι δράσεις που παρουσιάζουν καθυστερήσεις ή ελλιπή στοιχεία βρίσκονται κατά πλειοψηφία στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ μια είναι του υπουργείου Οικονομίας.

Η παρακολούθησης βασίζεται σε online εφαρμογή, στην οποία έχουν πρόσβαση συνεργάτες των υπουργείων, οι οποίοι και τροφοδοτούν καθημερινά με δεδομένα.

Το κάθε υπουργείο αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση της κάθε δράσης.
Τα δεδομένα συλλέγονται από το σύστημα και, ύστερα από τυπική διαδικασία ελέγχου για την ορθότητά τους, ενσωματώνονται στη συνολική λίστα από την οποία παρακολουθείται έτσι στενά κάθε δραστηριότητα.

Στον Μάιο καταγράφεται ότι από το σύνολο των 113 δραστικών μέτρων προς μείωση του δημοσιονομικού χρέους,  56 δράσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, έξι μέτρα έχουν παγώσει, ενώ 51 μέτρα δεν έχουν ακόμα πάρει το πράσινο φως της έγκρισης.

Στις αναγκαίες δράσεις για τον πιο αξιόπιστο έλεγχο των δημόσιων οικονομικών  που έχουν καθυστερήσει:
Η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Η καθιέρωση πληροφοριακού συστήματος για την παρακολούθηση των δαπανών κάθε υπουργείου. Η μείωση των νομικών προσώπων που ιδρύθηκαν από φορείς των τοπικών αρχών.

Το μέτρο για την ενίσχυση της διαφάνειας με την ανάρτηση στο διαδίκτυο των αποφάσεων των κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων. Το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης συνταγογράφησης γιατρών. Η δημιουργία πράσινου ταμείου.
Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Η αναδιοργάνωση του επαγγέλματος των αγροτών. Η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων και φυσικά, το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr