Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα δεν είναι ελεύθερη

Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα δεν είναι ελεύθερη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Καμία χώρα με τόσο μεγάλες ανάγκες δανεισμού, με τόσο μεγάλη εξάρτηση από δανεικά κεφάλαια, για να λειτουργήσει, δεν είναι κατ’ ουσίαν ελεύθερη». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».

«Τα χρήματα από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ δεν έρχονται μόνα τους. Δεν είναι δώρο, είναι δάνειο» επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που προβλέπει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν μεγάλα βάρη στους πολίτες. «Έχω απόλυτη επίγνωση των βαρών που πρέπει να σηκώσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, για να μπορέσει να αντέξει η χώρα την οικονομική δυσκολία. (…) Όμως, σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν όλοι».

Ερωτηθείς για ποιους λόγους η κυβέρνηση προσέλαβε τη χρηματοοικονομική εταιρεία «Lazard», ο υπουργός υποστήριξε ότι «είναι από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης».

Παράλληλα, απέρριψε ως ανεδαφικά τα σενάρια περί σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας στήριξης με τεχνοκράτες ή εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, λέγοντας ότι «οι πολίτες έχουν δώσει ισχυρή εντολή για μια τετραετία στην κυβέρνηση».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη χθεσινή επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Σε αυτό το σημείο που έχει φτάσει η χώρα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες: και το πολιτικό σύστημα, στο οποίο σήμερα αναλαμβάνονται μεγάλες σχετικές πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και ο επιχειρηματικός και οικονομικός κόσμος, που δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την πορεία της οικονομίας».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr