Αρχική | Πολιτική | Το 61,6% θεωρεί λάθος το ότι η ΝΔ καταψήφισε τα νέα μέτρα

Το 61,6% θεωρεί λάθος το ότι η ΝΔ καταψήφισε τα νέα μέτρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το 61,6% θεωρεί λάθος το ότι η ΝΔ καταψήφισε τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής» το 58% των Ελλήνων πολιτών φαίνεται αισιόδοξο, ελπίζοντας ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, ενώ το 52,4% νιώθει έντονη ανασφάλεια για το μέλλον της χώρας.

Το 51,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν απαραίτητη, ενώ το 44,5% πιστεύει ότι υπήρχε και άλλος δρόμος, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 87,8%) θεωρεί ότι τα βάρη που προκύπτουν από τα μέτρα δεν μοιράζονται δίκαια.

Τέλος, το 47,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα αντέξει να ολοκληρώσει την τετραετία, έναντι 42,6% που θεωρεί ότι θα αντέξει, ενώ 9,9% δεν απαντά.  Επίσης, το 61,6% θεωρεί λάθος το ότι η ΝΔ καταψήφισε τα νέα μέτρα, έναντι 31,7% που πιστεύει ότι ήταν σωστή επιλογή, ενώ το 6,7% δεν έχει άποψη.

Χαρακτηριστικό της απογοήτευσης των πολιτών είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, η ψήφος διαμαρτυρίας (λευκό ή άκυρο) καταγράφεται ως πρώτο κόμμα με ποσοστό 29,4%.

Παρόμοια είναι και τα ευρήματα της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», όπου μόλις ένας στους πέντε πολίτες επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ σχεδόν το μισό του εκλογικού σώματος τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας ή της οικουμενικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, μόνο το  22% κρίνει θετικά την κυβερνητική ικανότητα του ΠΑΣΟΚ, ποσοστό μειωμένο κατά 9 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα, ενώ μόλις το 4% κρίνει θετικά την κυβερνητική ικανότητα της ΝΔ.

Τέλος, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 53% και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 40%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 34%, ο Αλέξης Τσίπρας με 33% και η Αλέκα Παπαρήγα με 28%.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr