Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Δύο αδέλφια θα κοντραριστούν για την αρχηγία του κόμματος

Δύο αδέλφια θα κοντραριστούν για την αρχηγία του κόμματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δύο αδέλφια θα κοντραριστούν  για την αρχηγία του κόμματος

Σε «μάχη» μεταξύ δύο αδερφών, Εντ και Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, αναμένεται να εξελιχθεί η κούρσα διαδοχής στο κόμμα των Εργατικών της Βρετανίας, μετά την παραίτηση του Γκόρντον Μπράουν.

Μετά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, υποψηφιότητα έβαλε και ο μικρότερος αδελφός του, Έντ, 41 ετών, που έχει διατελέσει υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Μπράουν.

«Το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί», είπε ο Έντ ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, ενώ ο Ντέιβιντ δήλωσε σχετικά ότι «η αδελφική αγάπη τους θα επιβιώσει». Τα δύο αδέρφια θα «ξιφομαχήσουν» στο συνέδριο των Εργατικών τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, πάντως, υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος αναμένεται να τρεις ακόμα πολιτικοί. Ένας εξ αυτών φέρεται ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Έντ Μπολς.

Πάντως, η μητέρα των διεκδικητών, αποκάλυψε αστειευόμενη ότι ο Εντ υποστηρίζει τον βουλευτή Τζον Κρούντας. Οι αδελφοί Μίλιμπαντ είναι οι μόνοι που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την αρχηγία στο κόμμα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr