Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Η Τουρκία θα είναι μέσα στις δέκα πρώτες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου

Η Τουρκία θα είναι μέσα στις δέκα πρώτες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Τουρκία θα είναι μέσα στις δέκα πρώτες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου

Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο ο κ. Ερντογάν είπε «Στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου ταυτόχρονα με τα ελληνικά αεροσκάφη πραγματοποιούν τακτικές εκπαιδευτικές πτήσεις και τουρκικά αεροσκάφη. Ασφαλώς οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να γίνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αποτελούν αιτία για επικίνδυνες καταστάσεις και ένταση στις διμερείς σχέσεις μας.»

Σε ερώτηση γιατί εξακολουθεί να ισχύει το casus belli της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο Ερντογάν δηλώνει ότι εγκρίθηκε μετά την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων που έδινε στηνελληνική κυβέρνηση τη δικαιοδοσία να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Σχετικά με την ΕΕ τονίζει ότι προνομιακός συνεταιρισμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν υπάρχει» ενώ ξεκαθαρίζει ότι σκοπός της χώρας του είναι η πλήρη ένταξη στην Ένωση.

Σε ερώτηση για το Κυπριακό ο Ερντογάν δίνει τη διαβεβαίωση ότι οι επαφές θα αρχίσουν με τη συνάντηση των ηγετών στις 26 Μαΐου.

«Ο πρόεδρος Ερογλου πριν αλλά και μετά τις εκλογές μάς διαβεβαίωσε επανειλημμένως ότι τις διαπραγματεύσεις θα τις συνεχίσει από το σημείο στο οποίο σταμάτησαν, στην ίδια εποικοδομητική γραμμή και με σκοπό να υπάρξει αποτέλεσμα το συντομότερο.»

Για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης σημειώνει ότι έχει υπάρξει πρόοδος στην όλη διαδικασία, αλλά υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι το θέμα έχει και νομική πτυχή.

Σχολιάζοντας την οικονομική βοήθεια που έχει λάβει η Ελλάδα ο κ. Ερντογάν σημειώνει ότι «Θα βοηθήσουν όμως  προϋποθέσεις: η ασφάλεια, η ειρήνη και η συνεργασία με τους γείτονές σας».

 
Τέλος το όραμά του για τη χώρα του στα επόμενα 10-15 χρόνια είναι να είναι μέσα στις δέκα πρώτες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr