Αρχική | Επιχειρήσεις | Ελλάδα | Ο ΣΕΕΠΕ ζητεί την «απελευθέρωση» των αδειών βυτιοφόρων

Ο ΣΕΕΠΕ ζητεί την «απελευθέρωση» των αδειών βυτιοφόρων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών ζήτησε σήμερα, μέσω ανακοίνωσης, την άμεση απελευθέρωση των αδειών βυτιοφόρων για τη μεταφορά υγρών καυσίμων.

Ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει ότι το νομοσχέδιο για τις εμπορευματικές μεταφορές που ετέθη πρόσφατα σε δημόσιο διάλογο δεν κάνει καμία αναφορά στην απελευθέρωση των αδειών για βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης (δηλαδή βυτιοφόρα ιδιοκτησίας των εταιρειών), ενώ δεν καταργεί τους περιορισμούς στα κόμιστρα των δημόσιας χρήσης (Δ.Χ.) βυτιοφόρων.

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα του ΣΕΕΠΕ είναι:

-Η προώθηση άμεσης και πλήρους απελευθέρωσης της έκδοσης αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων που χορηγούνται στις Εταιρείες Εμπορίας Πετρελαιοειδών, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

-Να ορισθεί ότι η άδεια κυκλοφορίας των Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων ισχύει για τις μεταφορές όλων των προϊόντων που διακινεί κάθε Εταιρεία Εμπορίας Πετρελαιοειδών, έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιεί τα βυτιοφόρα της ανάλογα με τις ανάγκες της. Να μπορεί, με άλλα λόγια, με τα ίδια βυτιοφόρα να διακινεί θέρμανση το χειμώνα και το καλοκαίρι να διακινεί καύσιμα στα μικρά αεροδρόμια, τις μαρίνες, κ.λπ..

-Να προχωρήσει άμεσα η απελευθέρωση των κομίστρων (δηλαδή, κατάργηση του ορισμού ελάχιστων αγορανομικών κομίστρων) των φορτηγών Δ.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων.

Την απελευθέρωση της μεταφοράς καυσίμων πρότεινε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr