Αρχική | Ελλάδα | Σκηνές πανικού από τη βόμβα στα Δικαστήρια

Σκηνές πανικού από τη βόμβα στα Δικαστήρια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκηνές πανικού από τη βόμβα στα Δικαστήρια

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγηστα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε εφημερίδα. Η αστυνομία εκκένωσε εγκαίρως το χώρο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στις 13:00 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία -στα γραφεία της Αθήνας- ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε σακούλα σκουπιδιών στις ανδρικές τουαλέτες, στο υπόγειο του κτιρίου, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Βαρδάρη.

Οι δράστες όπως είπαν τοποθέτησαν το μηχανισμό στις ανδρικές τουαλέτες, πλάι στις σκάλες και τα ασανσέρ του κτιρίου. Ουσιαστικά όλοι όσοι βρίσκονταν στα δικαστήρια χρειάστηκε να περάσουν από δίπλα για να βγουν από το κτίριο.

Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 30 λεπτών. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή άμεσα και ζήτησε να εκκενωθεί το κτίριο.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού, με τους πολίτες να τρέχουν έντρομοι να βγουν έξω από το κτίριο και τους αστυνομικούς να δίνουν οδηγίες. Αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, ένα σύννεφο σκόνης και άσπρου καπνού κάλυψαν τον ουρανό πάνω από την οροφή του κτιρίου. Οι υλικές ζημιές από την έκρηξη της βόμβας είναι σημαντικές.

Στο Δικαστικό Μέγαρο μετέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Μανώλη Λαμτζίδη.

Η έκρηξη της βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε μέρα μεσημέρι, την ώρα που τα δικαστήρια ήταν γεμάτα από κόσμο, λίγες μόλις ώρες μετά το «χτύπημα» έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και την ώρα μάλιστα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στη χώρα μας, εξαιτίας της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Η Αστυνομία συνδέει τις δύο επιθέσεις σε Κορυδαλλό και Θεσσαλονίκη, καθώς τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ήταν παρόμοια.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr