Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Ορατός ο κίνδυνος διάσπασης του ευρώ

Ορατός ο κίνδυνος διάσπασης του ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέες ανησυχίες εκφράζονται από αμερικανικά "χείλη" για το μέλλον της ευρωζώνης, μιλώντας μάλιστα για τον κίνδυνο διάσπασης με αφορμή τα ελληνικά προβλήματα.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά του πρώην προέδρου της Fed, του 82χρονου Paul Volcker, ο οποίος σε ομιλία του χθες στο Λονδίνο δήλωσε ότι "έχετε το μεγάλο πρόβλημα της πιθανής διάσπασης του ευρώ. Το αναγκαίο συστατικό της πειθαρχίας στην οικονομική και δημοσιονομική πολιτική για το οποίο τόσες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί, μέχρι στιγμής δεν έχει εκτιμηθεί από κάποιες χώρες".

Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει υποστηρικτής του ευρώ, διατυπώνοντας ωστόσο το ερώτημα του εάν οι οικονομικές και χρηματοοικονομικές πιέσεις θα επιλυθούν τελικώς μέσω μεγαλύτερης ενσωμάτωσης σε μια στενά ενιαία Ευρώπη, πολιτικά όσο και οικονομικά.

Χθες εξάλλου ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, John Snow, δήλωσε ότι προκειμένου το ευρώ να κατορθώσει να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, είναι απαραίτητη η δημοσιονομική ενοποίηση.

Ακόμη, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mervyn King σχολίασε ότι είναι ξεκάθαρο πως η ευρωζώνη χρειάζεται μια δημοσιονομική ένωση προκειμένου να δουλέψει και η νομισματική ένωση.

Ο Volcker εξέφρασε ακόμη την ελπίδα το ευρώ να επιβιώσει. "Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζονται αλλαγές στη δομή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής".








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr